Merhaba değerli takipçilerim. Bugün şehir içinde dolaşırken eriyen karlar ile birlikte kaldırımlarda, yollarda, sokak aralarında temizlenmeyen karlardan dolayı yürümenin daha da zorlaştığını farkettim. Özellikle çatılarda biriken karların, havanında güzel olduğu bir günde çatılardan aniden düşmeside ayrı bir zorluk ve tehlike oluşturmaktadır.
Her fırsatta kendini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kıyaslayan değerli Belediye Başkanımız Sayın Savcı SAYAN, göreve geldiği günden beri herhalde ilk defa bu kadar yoğun kar yağışının yaşandığı bu yıl ne yazık ki iyi bir sınav veremedi. Ağrı merkezde mahalle aralarında hala bir çok yerde sadece bir arabanın gelebileceği kadar yol açılmışken, bazı yerlerde ise açılmayan mahalle arası yollar bulunmaktadır.
Evi Ankara da olduğu için haklı olarak Zamanının önemli bir kısmını Ankara da geçirmek zorunda kalan başkanımızın, İl dışında olduğu vakitlerde Belediye hizmetlerinin önemli ölçüde aksadığını, başkanın kendi sosyal medya hesabı üzerinden verdiği canlı yayınlar sırasında yardımcılarına ve bazende birim amirlerine attığı fırçalardan anlamaktayız. Murat ONGUN gibi zürihten kar temizliğini takip etmek ve kar temizliği ile ilgili Tweet atmak ne kadar anlamsız ise, zamanının önemli bir kısmını şehir dışında geçiren Ağrı Belediye başkanımızında belediye hizmetlerini takip etmesi tabiki mümkün olmayacaktır.
03.02.2022 tarihi akşamından itibaren şehiriçi yollar buz pisti gibiydi ve şehrin önemli anayollarında ne yazık ki yine belediye tarafından bir tuzlama çalışmasının yapıldığını görmedik. Allahtan, kar temizliği olmasada yaya olarak karda ve buzda yürümekte tecrübeli olan biz AĞRILILAR buz pistine dönen yollarda araba ile giderken de tecrübemizi konuşturmaktayız.
Ak gençlik baktı ki Ağrı Belediyesi kar temizliğini yapamayacak en güzel kardan adam yapma yarışması düzenlemeye karar verdi diye düşünüyorum. Yapılacak yarışma ile bir çok kardan adam yapılması için çok miktarda karın da yarışmacılar tarafından toplanması gerekecek. Bu yolla hem vatandaş eğlenceli bir vakit geçirmiş olacak, hem de belediyenin temizleyemediği karı temizlemiş olacak. Bu tür önemli projelere hem ilimizin hemde belediyemizin gerçekten çok ihtiyacı var. İstanbul Belediyesine duyurulur.