Ağrı Belediyesi Çınar ve Mazıdağı için dayanışma çağırısında bulundu.
Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş öncülünde başlatılan dayanışma çağırısına DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, DEM Parti Ağrı İl Eş Başkanı M. Umut Doğruer, parti yönetimi ve yurttaşlar katıldı.
Eş Başkanlarımız Hazal Aras ve Memet Akkuş yapmış olduğu açıklamada:
Eş Başkanlarımız Aras ve Akkuş; “Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki kırsal bölgede çıkan yangında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yangından etkilenen ve ölen yüzlerce canlı için üzüntülüyüz.” İfadelerini kullandı.
DEM Parti Ağrı İl Eş Başkanı M. Umut Doğruer, “Mardin ve Diyarbakır’da yaşanan felaketle alakalı buradayız. Yaşanan felakete yardımda bulunmak için, destekleriniz için bugün burada bir basın açıklaması yapacağız. Felakete dayanışma gösterme adına tüm Ağrılıları bu konuda duyarlılığa bekliyoruz” dedi.
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise yapmış olduğu açıklamada; “Sevgili Ağrılılar sizlere teşekkür ediyorum. 3 gün önce Mardin’de, Diyarbakır’da yaşanan yangın felaketinde onlarca arkadaşımız yaşamını yitirdi. Onlara rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Onların acısı, acımız, yasları yasımızdır. Ağrı halkının bu konuda ciddi talepleri oldu. Biz Mardin’de, Diyarbakır’da mağdur ailelere buradan dayanışma köprüsü oluşturmak istiyoruz. Bizde o sese kulak vererek bugün buradayız.
Ağrı halkı geçmişte olduğu gibi bugünde bu dayanışmayı büyütecek, bu dayanışma ile bu köprüyü oluşturacağız. Dayanışma yaşatır, dayanışma bu halklar arasında hep oldu ve olacaktır. Geçmişte Rize’de sel ve deprem bölgesinde yaşanan felaketlerde de Ağrı halkı bu duyarlılığı göstermiştir. Ağrı Belediyemizin öncülüğünde böylesine bir kampanya başlayacak bu kampanya ile birlikte yönetici arkadaşlarımız Ağrı halkının desteğini Mardin ve Diyarbakır halkı ile paylaşacak” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa