Türküleri ile, şarkıları ile, yayları, ovaları ile, misafirperverliği, yiğitliği, dürüstlüğü ile güzel memleketimin güzel insanları tekrar merhaba. Bugün İlimizde ki sağlık sorunları ile ilgili birkaç şey yazmak istiyorum. Öncelikle şunu hemen yazımın başında belirtmek isterim ki Biz AĞRILILAR uzun bir süre daha Erzurum yolunda ölmeye devam edeceğiz. Belki bazıları Ağrı Devlet Hastanesinin Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesine bağlanarak Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması nedeniyle artık Erzurum yolunda ölmeyeceklerini düşünmüş olabilir ancak yanılıyorlar. Daha çok öleceksiniz. Bunu dediğimizde bazıları da diyor ki "kardeşim zaten ölmeyecek miyiz" ha Ağrı'da ha Erzurum yolunda ne fark eder. Pekte haksızda sayılmazlar. Ölüme inanmış İl konusunda eminim ki ülkemizde birinci sıradayızdır. Allaha şükür.
Evet, Sağlık İl müdürlüğü diye bir kurum var Ağrı' da. Ne yalan söyleyeyim çokta ismini cismini yerini fazla bilmeyiz. Ancak bu kurumun aslında AĞRILILARIN sağlığı için çok önemli bir kurum olduğu söylenmektedir. Hatta o kurumda sadece Ankaradaki bakanlıklarda gördüğümüz DAİRE BAŞKANLARI bile varmış. Bunlara daha önce bildiğim kadarıyla şube müdürü diyorlarmış. Ancak tahminimce daha havalı olsun diye DAİRE BAŞKANI diyorlarmış. Ağrı sağlık İl müdürümüz ne yer ne içer onu da kimse bilmezmiş. Hatta o kadar titizmiş ki sağ elinin aldığını sol eli görmez, sol elin verdiğini sağ eli görmezmiş. Sağlığımız için gece gündüz demeden çalışıyorlar ve ellerinden gelen herşeyi yapıyorlarmış.
Eğitim ve Araştırma hastanemizin ismi değişince ne oldu sahi? Ne değişti? Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi rektörlüğüne bağlanınca Erzurum yolunda ölen insanımızın sayısı mı azaldı? Telefonlarımıza gelen mesajlarda yazıldığı gibi Birçok doktor mu geldi? SMS ler hayal değil gerçek mi oldu? Yoksa Rektör hocamız ile rektör yardımcılarından bazılarının hastahanenin döner sermayesinden aylık 20-30 bin ek ücret almaları mı sağlandı? Hastane temizliği mi arttı? Yeni cihazlar alınarak eğitim ve araştırma hastanesine yakışır kurumsal bir kimlik mi kazandırıldı? Anjiyo olmak için Ülkenin diğer tarafından uzman doktor gelmesine ihtiyaç mı kalmadı?
Bence Ağrı Devlet Hastanesinin adının değişmesinin iki faydası var ;
1- Kesinlikle ismi daire başkanlığı gibi çok havalı duruyor :AĞRI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ.
2- Rektör ve rektör yardımcılarının hastahanenin döner sermayesinden yeni bir ek ücret almaları sağlandı. (iddiaya göre aylık 20-30 bin civarı)
Evet sağlık ile ilgili gerçekten çok zor durumdayız. Anlatımımda biraz ironi varsa da kusura bakmayın ancak artık ağlayacak halimize gülüyoruz. Zaten sıkıntılara ağlayacak olsak inanın abartmadan söyleyeyim hiç durmadan ağlamamız gerekir.
EHA - Yılmaz Efe - Ağrı