Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan TENEKECİ'nin yerine Ağrı İşkur Müdürü Gıyas GÜVEN getiriliyor.
En son yapılan 2018 yılı genel seçimlerinde Ağrı Ak Parti 4. Sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Erhan TENEKECİ, 2016 yılından beri Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini sürdürmektedir.
2015 yılında yapılan genel seçimlerde de Ağrı Ak Parti 3. Sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Erhan TENEKECİ, yapılan seçimlerde milletvekili olarak seçilemedi. Seçimde 1. Sıra adayı ve eski il özel idaresi genel sekreteri Cesim GÖKÇE milletvekili seçildikten sonra , Erhan TENEKECİ'de boş olan Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atandı.
Asıl kadrosu psikoloji ve danışmanlık eğitimi mezunu olan Erhan TENEKECİ'nin bu göreve getirilmesi ayrıca tartışılması gerekn bir konudur diye düşünüyorum. Ancak memleketimin kaderi bu. Kişilik olarak çok iyi insanlar olabilirler ancak atamalarda mutlaka liyakat olması gerekir. Ancak söz konusu olan memleketim AĞRI olunca acayipliklerde başlıyor. Mesleği öğretmenlik olan, mühendislikle hiçbir alakası olmayan, proje bilgisinden yoksun, bu alanda hiçbir vizyonu, donanımı olamayan bir şahsın Ağrı İl Özel İdaresi gibi çok önemli bir kurumun başına getirilmesi bu memlekete yapılan en büyük kötülüklerden biridir.
"Dediğim gibi Şahıs olarak çok iyi bir insan olabilir ancak bu atanmak için tek başına yeterli bir kriter değildir. Genel Sekreterlik makamında bir mühendisin olması kesinlikle olmazsa olmazlardandır. Bu mühendisin cesim gökçe gibi ziraat mühendisi olması da doğru değildir. Kesinlikle ya inşaat mühendisi ya mimar vb. mühendisliklerden birini bitirmiş, vizyon sahibi, memleketin problemlerini dert edinecek, proje bilgisi iyi düzeyde mühendislerin seçilmesi elzemdir."
Şu aralar Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği için İşkur Müdürümüz sayın Gıyas GÜVEN'in ismi çok zikredilmektedir. Gıyas beyde şahıs olarak mütevazi, iyi bir insan ancak o da sınıf öğretmenliği mezunu. Tedaşta göreve başlamış, İşkur müdür yardımcılığı ve en son olarak İşkur Müdürü olarak atanmıştır. Eminim ki onunda hiçbir proje bilgisi yoktur.
Ancak şartları Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği için uygun olmasada, genel sekreter olma şansı çok yüksek. Çünkü daha öncede belirttiğim gibi siyasette bu ilin SİYASETİN PATRONU, SİYASETİN ABİSİ dediğim Savcı Sayan'ın desteğini arkasına almış bir bürokrattır. Ve Savcı Sayan'ın desteklediği hiçbir bürokrata ne dokunulabilir ne de engel olunabilinir. En son görevden bakanlık tarafından alınan Kenan Engin ile ilgili olarak, eğer göreve geri getirmezsem istifa edeceğim, diyen Savcı Sayan dediğini yaptı ve bütün siyasilere rağmen ve özellikle de Ekrem Çelebi ve Halil ÖZYOLCU'ya rağmen Kenan Engin' i tekrar görevinin başına getirdi. Birileri Savcı Sayan'ın Kenan Engini istifa edecek kadar neden desteklediği ile ilgili olarak farklı iddialarda bulunup dedikodular yapsada Savcı Sayan bu olayda da bir kez daha bu memlekette siyasetin abisi olduğunu herkese göstermiş oldu. Bizce de Kenan Engin gibi değerli bir bürokratın görevine iade edilmesi çok yerinde bir karar olmuştur. Kenan Engin gibi değerli bürokratların siyasetin iç kavgalarına ve çekişmelerine alet edilmemesi gerekmektedir.
Şimdi sırada İşkur Müdürü Gıyas GÜVEN var. Ak Partide Ekrem ÇELEBİ ve Halil ÖZYOLCU tarafından İşkur Müdürlüğü görevinden alınacağı dillendiren Gıyas GÜVEN'in Savcı Sayan tarafından daha önemli bir görev olan Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine getirileceği iddia ediliyor.
Özelikle belediye başkanlığı seçim çalışmaları sırasında, kurumun makam arabası ve kurumun diğer imkanlarını da Savcı Sayan için kullanan ve bu süreçte Savcı Sayan için siyasiler başta olmak üzere birçok kişiyi karşısına alan, seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da Savcı Sayan'ın bütün programlarına katılan, mesaisinin çoğunu Ağrı Belediyesinde geçiren, gece gündüz demeden Savcı Sayan'dan hiç ayrılmayan, İşkur aracılığıyla alınan geçici alımların Savcı Sayan'ın verdiği talimatlar doğrultusunda yapan, Ağrı Belediyesinde İşkur üzerinden birçok kişiyi temizlik, şoförlük, Sekreterlik gibi işlerde istihdam edilmesini sağlayarak hem işsizliği azaltan hem de belediye hizmetlerinin devamını sağlayan ve bu gayretlerinden dolayı Savcı Sayan'ın büyük takdirlerini alan Gıyas GÜVEN'in, bu çabalarından dolayı bizce de Ağrı da siyasetin abisi dediğimiz Savcı Sayan'ın desteğini arkasına alarak Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri veya daha da önemli bir göreve geleceğini düşünmekteyim.
Ağrılı siyasetçilerden ricam şu; kimi nereye getirecekseniz getirin, bu sizin hakkınız belki ama Allah rızası için, size değil memlekete hizmet edecek, size değil makama layık olacak, size değil memlekete çalışacak, size değil kanunlara bağlı olacak, sizden değil Allahtan korkacak, birilerini getirin..
EHA - Ağrı - Yılmaz Efe