Daha önce ki yazımızda Ağrı'nın sahipsiz bir memleket olduğunu, Ağrı'nın sahiplerinin kimler olduğunun bilinmediğini, Ağrı'nın sahipleri her kimler ise ortaya çıkmaları gerektiğini yazmıştık. Ancak bugüne kadar ortaya çıkıpta ben ya da biz Ağrı'nın sahipleriyiz diyen olmadı.
Evet Ağrı gerçekten, sürekli olarak dillendirildiği gibi, sahipsiz bir memleket.
Daha doğrusu kaderine terk edilmiş, basiretsiz siyasetçi ve İdarecilere bırakılmış, halkıda ne yazık ki bu haliyle teslim olmuş bir Ağrı.
İktidarı sürekli eleştirip dururuz. Normal olanda bu aslında. Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı, Milletvekili Ekrem ÇELEBİ'yi, İl Başkanı Halil ÖZYOLCU' yu, Vali, kaymakam vesaire hepsini olumlu olumsuz konuşuruz, eleştiririz, yazarız, çizeriz.
Peki bütün bunların yanında bu memlekette muhalefet partileri yok mu? Muhalefet partilerinin milletvekilleri, muhalefet partilerinin İl başkanları, muhalefet partilerinin belediye meclis üyeleri, muhalefet partilerinin İl genel meclis üyeleri yok mu?
Bu memlekette yapılmayan hizmetleri, yaşanan sıkıntıları, problemleri, yerine getirilmeyen onca sözleri türlü bahaneler ile geçiştiren iktidarı anladıkta bu memlekette bir çok seçmenin oyu ile seçilmiş olan muhalefet milletvekili, meclis üyeleri neredeler, ne iş yaparlar, kime hizmet ederler, neden hiç konuşmazlar. İktidar tarafından yapılması gerekipte yapılamayan onca hizmetin Yanında yaptığı hizmetler nedeniyle de halka birçok sıkıntılar yaşatan iktidara karşı bir gün çıkıp konuşmadılar. Ağrı halkı kendisini temsil etmesi için, haklarını savunması için, kendisine hizmet etmesi için AK Parti'ye bir milletvekili vermişken, HDP'ye 3 milletvekili verdi.
AK Parti milletvekili olan Ekrem ÇELEBİ'nin attığı SMS' ler dışında ilimize neredeyse hiçbir katkısı olmadığını bildiğimize göre, peki bu halka hiçbir hizmet getirmeyen, her cuma ve kandillerde attıkları toplu kutlama mesajları ile doktor ve öğretmen atamalarını her yıl müjde diye gönderen, verdiği bu müjdelere rağmen türkiye'de eğitimde ve sağlıkta en son sıralarda yer alan ilimizin muhalefetteki 3 tane HDP milletvekili bu vurdumduymazlığı, sahipsizliği, beceriksizliği neden dile getirmiyor?
Ağrıda kardan, buzdan, çamurdan, sudan,, çukurdan dolayı kullanılamayan yolların durumunu 3 HDP milletvekilide mi görmüyor? Haydi vekiller bıralara pek uğramıyor olabilir ya HDP'li belediye meclis üyeleri, ya HDP'li İl Genel Meclis üyeleride mi hiç görmüyor? Yoksa bu durum Onlarında mı hoşuna gidiyor? Ya da HDP milletvekillerinin AĞRILILAR'dan daha önemli işleri mi var? Yoksa onları boşuna mı seçtik?
Kaderimiz bu değerli AĞRILILAR. Ne iktidar ne muhalefet, bizi hiçbiri dikkate almıyor, hiçbiri sesimizi duymuyor.
Zaten HDP Ağrı milletvekili Berdan ÖZTÜRK'ün Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile olan akrabalığıda tahminimce Ağrı'da AK Parti ve HDP arasında birbirlerini eleştirmeme, birbirleri hakkında konuşmama konularında anlaşmış olduklarını düşünüyorum. Ağrı'daki siyasetçilerin açıklamalarına dikkat ederseniz ne Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ne Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi ne de HDP milletvekilleri birbirleri ile ilgili kesinlikle ne eleştiri yaparlar ne de konuşurlar. HDP' den sadece Dirayet Taşdemir bu güne kadar bir iki konuda ufakta olsa konuştu, ondan sonra o da ya susturuldu, ya da öylesine konuştu.
Evet işte memleketimin durumu bu. Ne iktidar doğru dürüst çalışır, ne muhalefet adam gibi muhalefetini yapar.
Berdan ÖZTÜRK, Savcı Sayan, Dirayet Taşdemir, Abdullah Koç, Ekrem Çelebi... Ve diğer seçilmişler...
Anladığım kadarıyla hiçbirinin derdi Ağrı değil. Kimi dava dava deyip Ağrı dışında her coğrafyaya gider, kimileri de seçildikleri günden beri bundan sonra yapılacak olan milletvekili seçimlerinde kendilerine rakip bırakmamak için bütün zamanını, gayretini, çabasını oraya harcamaktadır. Daha yeni seçildiği sırada sonra ki seçimlerin liste yarışı başlıyor. AK Parti'de2023 yılında yapılması düşünülen milletvekili seçimleri için il başkanı Halil özyolcu, Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Milletvekili Ekrem Çelebi arasında kıyasıya mücadele en kötü haliyle devam etmektedir.
EHA Ağrı - Yılmaz Efe