Memleketin sahipleri olmayınca, memleketin değerleri ile oynayan, memleketin aklı ile dalga geçenlerde çok oluyor.
Kenan Engin görevden alındıktan sonra yerine dışarıdan birinin getirilmeye çalışılması Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere birçok kişi tarafından tepki ile karşılanmıştı. Özellikle Savcı Sayan'ın bu konuda ki girişimleri herkes tarafından bilinmektedir. Peki aynı Savcı Sayan değil mi ki dışarıdan Ağrı'nın başına iki belediye başkan yardımcısını getiren?
Belediye başkan yardımcısı Ahmet TUNÇ. Yıllardır Savcı Sayan ile Ankara' da iş ortaklığı yapan, yıllardır birlikte çalışan Ahmet TUNÇ, Savcı Sayan'ın Ağrı Belediye Başkanı seçilmesinden sonra, hiçbir ayrıcalığı, donanımı, vizyonu olmamasına rağmen Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı görevine getirildi. Kamuoyunda sürekli yaptığı olumsuzluklar ile gündeme gelen ve birçok kez basında bu olumsuzlukları yüzünden haber olan Ahmet TUNÇ, başarısız idareciliği, başarısız yöneticiliği yüzünden Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından da canlı yayında, herkesin gözü önünde azarlandı.
Peki Belediye Başkanı tarafından bile aslında yöneticiliği, Belediye Başkan Yardımcılığı başarısız bulunan ve halk tarafından da, özellikle dışarıdan da getirilmiş olması ve halka karşı olumsuz davranışları, hakaret edici Hal ve hareketlerine rağmen neden ısrarla bu görevde tutuluyor?
Her ne kadar belediye başkanımızın iş ortağı olsada Ağrıda Ak Partiye bu davranışları yüzünden oy kaybettiren bir kişide neden bu kadar ısrar edilir ki? Yardım paketi verildiği sırada fotoğrafları çekilen şahısları kendi yandaşlarının veya çalışanlarının Facebook sayfasından ifşa ettiren bu şahıs, neden hala bu koltukta ısrarla oturtuluyor? Ahmet TUNÇ'un Belediye başkanı Savcı Sayan'ın iş ortağı olduğu Ağrı kamuoyunda bilinmektedir. Bilinen bu ilişki yüzünden, Ahmet TUNÇ'tan kaynaklı olumsuzluklar ne yazık ki başta Savcı Sayan olmak üzere Ak Partiye mal edilmektedir.
Ağrı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapabilecek başta birçok Belediye meclis üyesi ve Ağrılı bir çok değerli bürokrat dururken neden dışarıdan birileri Belediye başkan yardımcısı olarak getiriliyor ki? Ağrılı olup, Ağrı da yaşamış ve yapılan seçimde de belediye meclis üyesi seçilmiş ve sonrasında da Belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiş olan Kasım BULAN ile Mehmet ALPASLAN'ın ortaya nasıl bir fark koyduklarını görmemek mümkün değil. Bu iki Başkan yardımcısının halk ile olan iletişimleri gerçekten çok güzel ve çok yerinde.
Ancak dışarıdan gelen başkan yardımcılarının bunu sağlaması çok zor. Zaten kuramıyorlarda. Ayrıca meclis üyelerinden Selma Gökçen hanımefendi gibi yıllardır Ak Partide siyaset yapmış, gece gündüz yıllardır çalışmış, en zor seçimlerde bile geri durmayarak canı pahasına meydanlara çıkarak partinin başarısı için canı pahasına mücadele etmiş o ve onun gibi önemli meclis üyeleri neden başkan yardımcılığına getirilmiyor da, bugüne kadar Ak parti hiçbir mücadelesi olmayan ve şuan yaptıkları ile partiye zarar veren, tek farkı Savcı Sayan'ın iş ortağı olması olan birinin veya birilerinin bu göreve getirilmiş olması ne kadar doğru olabilir ki?
EHA - Ağrı - Yılmaz Efe