İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. Yıldönümünü  kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yılmaz, "Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu cennet vatana kasteden düşmanlara karşı büyük bir azim, inanç ve fedakârlıkla kazanılan istiklal mücadelemiz, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un coşkulu mısralarıyla İstiklal Marşı'nda ölümsüzleşmiştir" dedi.  

Osmaniye Valisi  Dr. Erdinç Yılmaz mesajında “ Bugün; Varlığım Türk Milleti’ne armağan olsun diyerek, Milli Marşı’mızı kaleme alan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz eserinin 101. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Milli Şairimiz bu eşsiz eseriyle; Türk Milleti’nin vatan ve bayrak sevgisini, istiklal ve istikbaline olan inancını her bir satırda nakış gibi işleyerek, kahramanlık ve fedakârlığını zirveye taşımıştır. Mehmet Akif, “ O şiir, milletimizin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz eserini Aziz Türk milletine armağan etmiştir.

İstiklal Marşım; sen birlik ve beraberliğimizin simgesi, tüten her ocağımızın kutlu zaferisin, Sen; Mehmet Akif’in zifiri karanlığını aydınlatan, uykusuz gecelerinin ilacı, mürekkebinin son damlası, mutluluk gözyaşlarısın, Seni Türk’ün kalbinden alıp kağıtlara döken, kağıtlara sığmayıp, duvarlara kazıyan biziz, Seni söyleyen diller, senin için atan kalpler biziz, Varlığından güç alan, Şanlı Hilalini ebediyen dalgalandıracak, Yıldızını ilelebet parlatacak olan biziz, Sana sorsalar hangi renksin diye; “Vatana toprak olan her yiğidin damarından akan rengim” dersin.

Sen; Türk’ün sönmeyen ateşi, bitmeyen sevgisisin. Gözün arkada kalmasın, kanımızın son damlasına kadar seni göklerde dalgalandırmaya ant içtik. Allah Türk Milleti’ne bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.

Sözlerime son verirken; bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş mücadelemizde şehit düşen tüm kahramanlarımızı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.  

EHA - Resul Özdil