Muhtarlar toplantısına Vali Abdullah Ayaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire amirleri ile Ilgaz ilçemize bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında; 2022 yılının hayırlı uğurlu olması temennisiyle söze başlayan Vali Ayaz; “İki yıldır bir salgın hastalıkla uğraştık. Bugüne kadar salgın döneminde gerek salgın tedbirlerinin uygulanması, gerek aşılama noktasında muhtarlarımızın vermiş olduğu desteğe çok teşekkür ediyoruz. Allah tez zamanda hepimizi bu illetten kurtarsın. Çankırı’da vaka sayılarımız genel olarak düşük. Ama yine de eksik aşısı olanlar varsa mutlaka tamamlasınlar. Bu son dönemde karşımıza çıkan ortak profil şu oldu; özellikle hastaneye yatış ve vefatlarda aşıları tam olanlarda yaş ileri olmasına rağmen çok büyük bir problem görmedik. Ama aşılar eksik ya da yoksa hem vefat hem de hastaneye yatış konusunda ciddi bir artış gördük. Onun için lütfen tedbirli olalım. Şu anki en büyük tedbir de aşı” dedi.

Köylerimize Yönelik Yatırımlar Devam Edecek

Köylerde  gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da açıklama yapan Vali Abdullah Ayaz; “İnşallah ilçelerimize, köylerimize yönelik harcanabilecek en fazla meblağ neyse bu yıl onu harcama noktasında, eksikleri giderme noktasında çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşımız her zaman en iyisine layık. Yolların sıcak asfalt yapılması, sularla ilgili özellikle güneş enerjisi noktasında çalışmalarımız devam edecek. İnşallah el birliği içerisinde geri kalan ihtiyaçları da tamamlayacağız. Muhakkak köylerimizin vereceği katkı çok önemli. Onun için sizlerin, derneklerimizin desteklerine çok teşekkür ederiz. Telefon ve elektrikle ilgili olarak da hassasiyetimiz devam ediyor. Çankırı genelinde telefonla ilgili sıkıntı olan köylerimizin listesini de Sayın Ulaştırma Bakanımıza ben bizzat verdim. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sorunun giderileceğini Ulaştırma Bakanımız bizlere söyledi. Elektrikle ilgili de kışın çok fazla bir problem yaşamadık ama yine de arkadaşlarımızın çalışmaları ve yatırımlarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Çiftçimizin Üretim Yapması Her Açıdan Çok Önemli

Çiftçilerimizin üretim yapmasının önemine de değinen Vali Ayaz; “Hem pandemi dönemi, hem mevcut savaş ortamı bize şunu gösterdi; üretimin ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı. Onun için çiftçimizin üretmesi her açıdan çok önemli. Her türlü tarımsal ürüne ihtiyacımız var. Bu nedenle köylerimizde hem sizlerin daha iyi ürün alabilmesi hem de ülkemizin bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için gösterilecek her türlü çabaya elden geldiğince destek olma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda Bakanlığımızın da çok farklı ve kapsamlı destekleri var. Hem buradaki arkadaşlarımız, hem ildeki arkadaşlarımız olarak her zaman sizlere kapımız açık.” diye konuştu.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından sunum yapıldı.

EHA