Günümüzün stres dolu dünyasında kişi üzerinde oluşan negatif enerjiyi dağıtmaya meditasyonlarıyla yardımcı olan İpek Senem Aydın, titreşimi artırmanın da hayatta nasıl bir değişiklik yaratacağına değiniyor.

Evrensel yasalar ve kuantum fiziğine göre her şeyin bir titreşimden oluştuğuna dikkat çeken Aydın, kişinin de fiziksel, ruhsal, duygusal ve zihinsel titreşimlerin bir toplamından olduğunu belirtiyor.

 Çevredeki her şeyin kişinin bir aynası olduğunu belirten İpek Senem Aydın, “Titreşimimizi yükseltince hem aynamız hem de biz berraklaşır ve parlarız” diyor. Toplum içinde yaşayan herkesin ışıl ışıl parlamayı hak eden değerli bireyler olduğunu da altını çizerek söyleyen Aydın, titreşimi yükseltmek için ilk yapılması gerekenlerden birinin “olumlu düşünmek” olarak vurguluyor. Bu kapsamda kişinin düşüncelerinin nasıl hissettiğini etkilediğine değinen Aydın, karamsar bir ruh hali yerine her zaman mutlu bir ruh halinde olmayı tavsiye ediyor. “Olumlu sonuçlar almak için olumlu düşünmeye devam edin” diyen thetahealing eğitmeni, kişinin kendisine sevgiyle davranması gerektiğini söyleyerek öz sevgi ve öz şefkat göstermenin de ruh haline olumlu etki yaptığını hatırlatıyor. 

Titreşimi artırmak için kişinin kendisine fayda sağlamayan şeylerden uzaklaşması gerektiğini vurgulayan İpek Senem Aydın, bu bırakma sonucunda hayata girecek yeni ve güzel şeyler için de alan açıldığını belirtiyor. Evrenin boşlukları sevmediğine dikkat çeken Aydın, bu sebeple iyi ve güzel şeyler için alan açmanın da titreşimi artırmada son derece olumlu bir etkiye sahip olduğunu ifade ediyor. Nezaket ve şefkatin süper titreşimli duygular olduğunu vurgulayan başarılı eğitmen, “nazik olma”nın ve yapılan yardımların titreşimi artıran en önemli etmenler olduğunu söylüyor. Tüm bunların yanı sıra “alan temizliği”nin de önemine dikkat çeken Aydın, adaçayı, palasanto ve diğer bitkilerle evi tütsülemenin iyi enerjilerin gelmesinde hızlı ve kolay bir yol olduğunu açıklıyor. Kristal kuvars, pembe kuvars ve ametist gibi binlerce yıldır enerjiyi artırmak için kullanılan taşları yaşanılan mekanlarda kullanılmasını tavsiye eden Aydın, kristallerin de enerjilerinin ara ara temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Titreşimi artırmak adına enerjiyi düşüren kişi ve ortamlardan uzak durulmasını uyarısını veren başarılı eğitmen, “Enerjimizin kontrolü her zaman bizdedir” diyor. Aydın’ın bu tavsiyelerine ek olarak yapılmasını önerdiği diğer öneriler ise spor yapmak, dans etmek, doğada yürüyüş yapmak, bol su içmek, taze meyve-sebze tüketmek, şükretmek, minnet duymak, cömert olmak, kötü söylemlerden kaçınmak ve sevmek.

E Haber Ajansı (EHA)