Osmaniye’de yöresel yemek kültürünü yıllardan beri Türkiye’ye tanıtan ve kendi işyerinde yöresel yemekler yaparak adını duyuran ve ayrıca ‘’S.S. Cebelibereket Kadın Girişimi ve İşletme Üretim ve Kooperatifi’ni gıda üzerine kuran Tülay Tekbıyık Barutçu’ya, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun destek verdi.

Geçtiğimiz haftalarda TRT1’de yayınlanan ‘’Türkiye’nin Mutfağı TRT1’’ yarışmasında emekler harcayarak birinciliği kıl payı kaçıran Barutçu’ya sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı. Mesajlarında bazı vatandaşlar, ‘’o bizim gönlümüzün birincisidir. Osmaniye’mizi çok iyi anlatarak tanıttı. Yüksek performans gösterdi’’ ifadelerini kullandı.

Osmaniye’nin yöresel ürünlerini standa gönderen ve tanıtım yapmasına vesile olduğu için İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’u makamında ziyaret ederek teşekkürlerini ileten kadın girişimci Barutçu’da kendisine destek verdiği için oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

 Gerek ‘’Türkiye’nin Mutfağı TRT1’’ yarışmasında ve gerekse 10 yıldan beri açtığı Papatya Yemek evi sıfatıyla; Osmaniye yemek kültürünü; Karatepe Açıkhava Müzesi, Zorkun Yaylası gibi Tarihi yerleri ve yaşam alanlarını, sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan anlatan Barutçu, Osmaniye fıstığını (Türkiye'nin % 70'i), Zeytinyağını, Turp’unu (Turkiye'nin % 85'i) ve diğer bölgesel-yöresel ürünlerini de tanıttığını ifade ederek hedefinin daha yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Barutçu, Osmaniye’deki ürünlerin dünya standartlarında olduğunu, Osmaniye ürünlerinin İngiltere, Fransa ve Almanya’ya daha çok ihraç edildiğini ve Osmaniye ekonomisine çok katkı sağlandığını belirtti.

Tülay Tekbıyık Barutçu Osmaniye İkliminin Akdeniz koridorundan gelen bir havası olduğunu, bu nedenle sineklerin barınmadığını ve organik tarıma vesile olduğunu da sözlerine ekledi. Bugüne kadar Osmaniye’yi her yönüyle uluslararası fuarlar da ve başta  Ulusal Kanal TRT1 başta olmak üzere Show TV ve Adana ve Osmaniye’deki yerel bazı haber kanallarında da tanıttığını, gücü yettiğince anlattığını ifade eden Barutçu, önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atacaklarını da belirtti.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’da Tülay Tekbıyık Barutçu’nun Osmaniye için önemli bir değer olduğunu belirterek, kendisini her konuda desteklediklerini ve kendisine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.    

EHA - Resul Özdil