Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, rekor sayıda AB Projelerini hayata geçirdiklerini, sadece bu konuyla ilgili AR-GE birimi oluşturduklarını ve sistemli bir çalışma stratejisi izlediklerini söyledi.
Çeşitli şehirlerden gelen, Anadolu Gazetecileri ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD) mensubu gazetecileri makamında ağırlayan Başkan Işık, “Her biri ayrı değerde kamusal yarar içeren 86 projeyi hayata geçirdik. Böylelikle üretim ve istihdam başta olmak üzere hem ilçemiz, hem Bursa’mız, hem de ülkemiz ekonomisine ciddi biçimde katkı sağlamış bulunuyoruz” dedi.
Gürsu Belediyesi olarak bu konuda başı çekiyor olmaktan da gurur duyduklarını ifade eden Başkan Işık, “Her biri konusunda uzman olan AR-GE birimimizin ürettiği projelerle AB’den önemli miktarlarda katkı sağlıyor ve bunları her kuruşuna kadar, kamu yararı içeren çalışmalarımızda kullanıyoruz.
Örneğin sadece bir projemizde 780 bin Euro finans sağladık ve yüzlerce gencimizi meslek sahibi yaparak, her birine istihdam sağlayıp, bizzat iş hayatına kazandırdık. Bu faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Bizim tek derdimiz, Gürsu’muzu kalkındırmak ve hemşehrilerimize yerden göğe kadar hak ettikleri hizmetin en iyisini, en niteliklisini verebilmektir. Gürsu halkının gece gündüz emrinde olmak bizim her daim vazgeçilmez şiarımızdır” şeklinde konuştu.
AGSYD ile de bir Avrupa Birliği Projesi hayata geçirmekten mutlu olacaklarını belirten Başkan Mustafa Işık, Genel Merkez Yönetiminin getirdiği; yeşile, çevreye, tarıma ve doğaya katkı sağlayacak “Medya Hobi Bahçeleri Projesi”ne tam destek sözü verdi.
Gürsu Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “Geleneksel Anadolu Medya Buluşması ve 13.Olağan Büyük Kongresi’nde, derneğin Genel Başkanlığına ve kurulması kararlaştırılan Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Federasyonu Başkanlığına seçilen İbrahim Erdoğan da, Başkan Işık’a nazik ev sahipliği için teşekkür etti. Erdoğan, “Sn. Başkanımızın pandemi döneminde bizzat kendi el emeğini de katıp, alın teri akıtarak Gürsu’ya ve Bursa’ya kazandırdığı Adrenalin Park’ta 2. Kez Anadolu Medya Etkinliği gerçekleştiriyoruz.
Belediye ve tesis personelinin de samimi ev sahipliği ile her biri, bir diğerinden daha muhteşem olan medya organizasyonlarımıza anlamlı katkıları için Mustafa Işık Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dernek olarak geliştireceğimiz AB Projesine katkı ve destek sözü için de ayrıca şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Umuyor ve inanıyoruz ki, hem Gürsü için hem de Bursa için ilk olacak ve gerçekten gurur duyulacak bir projeye birlikte imza atacağız. Bunun için sabırsızlanıyoruz. Çeşitli illerden gelerek etkinliğimize katılan meslektaşlarımızın her seferinde Gürsu ve Bursa’dan özel anılarla mutlu ayrılmalarının sağlanması ayrıca bizleri de çok memnun ediyor.  Anadolu’nun içtenliği ve samimiyetini taşıdığına bir kez daha tanık olduğumuz ve bu yıl 3.kez seçilme başarısı gösteren Gürsu’nun genç ve çalışkan Belediye Başkanı Sn. Mustafa Işık’a, yeni hizmet döneminde de üstün başarılar diliyoruz. Sağ olsun, var olsun” ifadelerini kullandı.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa