Sadece öğrencileri için değil, onların aileleri ve köy halkı için yaptığı çalışmalarla 2015’te Eğitim Nobeli Global Teacher Prize Ödülü'ne aday gösterilen ve Dünyanın En İyi Öğretmenleri Listesi’ne adını yazdıran ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli, ilham veren başarı öyküsünü Bir Dilek Yetmez kitabında anlatıyor. Hayallerinin ve ideallerinin peşinden yılmadan yürürken aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun da yoluna ışık tutan Livaneli, çalışmalarıyla 2018’de Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü’ne layık görüldü. Livaneli’nin kariyeri boyunca yaşadığı tüm zorlukları ve bunlarla mücadelesini tüm açıklığıyla kaleme aldığı Bir Dilek Yetmez, Epsilon’dan çıktı!
Dilek Livaneli’nin kaleme aldığı Bir Dilek Yetmez, bir öğretmenin yalnızca öğrencilerinin değil bütün bir köyün yaşamını nasıl değiştirebildiğini gözler önüne seriyor. Umutsuzluğu yok sayan, kovalamaktan asla vazgeçmediği ve tüm zorluklara rağmen gerçekleştirdiği renkli hayalleriyle dünya çapında takdir gören Livaneli’nin, Epsilon logosuyla okurlara ulaşan başarı öyküsü sadece eğitim dünyası için değil, herkes için çok önemli bir ilham ve motivasyon kaynağı…
Bir Dilek Yetmez, başarının, kelimenin tam anlamıyla “söke söke” alındığı bir hayatın hikâyesi… Dilek Livaneli ise hangi meslekte olursa olsun, insanın işini sevdiği zaman daha yaratıcı, daha üretken ve daha sahiplenici olduğunun çarpıcı bir örneği. Sadece öğrencileri için değil, onların aileleri ve köy halkı için yaptığı çalışmalardan dolayı Dünyanın En İyi Öğretmenleri Listesi’ne adını yazdıran Livaneli; köy kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomi alanında gelişimlerine yönelik yaptığı rehberlik ve liderlik sayesinde Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü’ne sahip oldu. İngiltere’de devam ettiği kariyerinde dünya çocukları ile Dünya Vatandaşlığı çalışmalarını yürüten Dilek Livaneli, aynı zamanda Türkiye’de “Bir Dilek Yetmez” hareketini de devam ettiriyor.
Dilek Livaneli’nin kariyeri boyunca yaşadığı tüm zorlukları ve bunlarla olan savaşını, olabilecek en dürüst hâliyle aktardığı Bir Dilek Yetmez adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!
EHA