EURO 2024 F Grubu'nda oynanan maçta A Milli Futbol Takımı ile Portekiz karşı karşıya geldi.
BVB Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 7. dakikasında A Milli Takım, Kerem Aktürkoğlu ile gole çok yaklaştı. Zeki Çelik'in ortasında Kerem'den önce Portekiz savunmasında Cancelo son anda kademeye girdi ve top kornere gitti.
Karşılaşmada golü bulan taraf Portekiz oldu. Portekiz 21. dakikada Bernardo Silva'nın attığı golle 1-0 öne geçti.
Karşılaşmanın 28. dakikasında Ay-yıldızlılar adına talihsiz bir an yaşandı. Kaleci Altay Bayındır ve Samet Akaydın arasında bir anlaşmazlık yaşandı. Samet Akaydın topu kendi ağlarına gönderdi ve skor 2-0'a geldi.
Türkiye 30. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisinde Kerem Aktürkoğlu'nun rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta Diogo Costa son anda topu kornere çeldi.
Müsabakanın ilk yarısı Portekiz'in 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Portekiz müsabakanın 55. dakikasında bir gol daha buldu. Savunmanın hatasında gelişen atakta Cristiano Ronaldo'nun 'al da at' dercesine pasında Bruno Fernandes durumu 3-0 yaptı.
Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve Portekiz sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.
Grupta 2'de 2 yapan Portekiz puanını 6'ya çıkardı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. A Milli Takım ise 3 puanla 2. sırada yer aldı.
A Milli Futbol Takımı gruptaki 3. ve son maçında 26 Haziran'da Çekya ile karşılaşacak, son 16 turuna kalmayı garantileyen Portekiz ise Gürcistan ile mücadele edecek.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa