Plastik atıkları yüksek teknoloji ve yenilikçi yöntemlerle doğaya zarar vermeden dönüştürerek ham madde olarak yeniden üretime kazandıran Türkiye’nin öncü markası Burpol Polimer Plastik, alanında Avrupa’nın en önemli etkinliği olan Hollanda Amsterdam’daki PRS Plastics Recycling Show’da ilgi odağı oldu. Plastik geri dönüşüm sektörünün bir araya geldiği Plastik Geri Dönüşüm ve İşleme Teknolojileri Fuarı’nda yenilikçi teknolojilerini ve ürünlerini sergileyen Burpol, dünyanın dört bir tarafından gelen sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü.
Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında, plastik atıkları işleyerek yeniden ekonomiye kazandıran Burpol Polimer Plastik, uyguladığı inovatif yöntemleri ve ürünlerini, yurtiçindeki ve yurtdışındaki sektörel fuarlarda tanıtıyor.  Geri dönüşüm sektörünün nabzının attığı önemli etkinliklere katılan Burpol, 19- 20 Haziran tarihlerinde de Hollanda Amsterdam’da düzenlenen, alanında Avrupa’nın en önemli etkinliği olan PRS Plastics Recycling Show’daki standıyla dikkatleri üzerine çekti.
Fuar’la ilgili bilgi veren Burpol Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında belirlenen Karbon Nötr 2050 hedefi doğrultusunda AB’nin döngüsel ekonomiye geçiş için önceliklendirdiği 7 alandan birinin plastikler olduğunu ve geri dönüştürülmüş plastiklerin başta otomotiv olmak üzere sektörlerde çok önemli bir ham madde kaynağı olarak kullanıldığını belirtti.
Otomotiv sektöründe kullanılan plastiğin, 2030 yılında yüzde 25, 2035’de ise yüzde 30 oranında geri dönüştürülmüş plastik olmasının hedeflendiğine işaret eden Yıldırım, “ Post-endüstriyel, Post- consumer ve ELV ( Ömrünü Tamamlamış Araç) plastik atıklardan ürettiğimiz plastik ham maddelerden otomotiv firmaları parça üretimi gerçekleştiriyor. Bizim granül haline getirdiğimiz ham maddelerden, düşük emisyonlu, yüksek performanslı ve yüksek darbe dayanımlı parçalar üretiliyor” dedi.
Fuar’da büyük ilgi gördüklerini söyleyen Yıldırım, “Fuar’a Kurucu Ortağımız ve Yönetim Kurulu Başkanımız Cüneyt Canbolat’ın da aralarında bulunduğu 4 kişilik bir ekiple katıldık. Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte yurtdışında da şirketleşme ve akabinde üretim yapma konusundaki girişimlerimize hız vereceğiz.Standımızı ziyaret ederek, desteklerini ve başarı dileklerini ileten; başta Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu sayın Mahmut Burak Ersoy ve Türkiye plastik sektörünün çatı kuruluşu PAGEV’in Yönetim Kurulu Başkanı sayın Yavuz Eroğlu olmak üzere kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine, müşterilerimize ve sektör temsilcilerine çok teşekkür ederiz. Plastik geri dönüşümünde ilklere imza atmaya ve bayrağımızı yurt dışında gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz. Küresel bir sorun haline gelen plastik kirliliği sorununu hep birlikte çözebiliriz” diye konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa