CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, 28 Temmuz'da Karatepe'de çıkan ve 3 gün boyunca devam eden orman yangınlarıyla cansiperane mücadele eden itfaiye ekiplerine minnettar olduklarını belirtti.

Ülke genelinde birçok bölgede çıkan orman yangınlarının Osmaniye’yi de etkilediğini ifade eden Cihangir, şunları kaydetti:

"Kentte birkaç noktada, aynı anda başlayan yangın felaketi, zor bir süreç geçirmemize neden oldu. Bu tür olaylarda sosyal medyada bilgi kirliliğine çok rastlanıyor. Bir tarafta canlarını hiçe sayarak alevlerin içine giren kahraman görevlilerimiz, bir tarafta mücadele verirken diğer tarafta sosyal medya üzerinden sanki hiçbir müdahale yapılmıyormuş gibi paylaşımlar yapılıyor. Umut ediyoruz ki sosyal medya için en kısa zamanda bir yaptırım uygulanır. Söylediğim gibi çok zor bir süreçten geçtik. Allah bu tür felaketleri bir kez daha göstermesin. Bu süreçte, orman kahramanlarımızın yanı sıra, AFAD başta olmak üzere Sağlık kuruluşları ve Kızılay büyük bir çaba harcadı. Herkese teşekkür ediyoruz. Kasıtlı çıkarılan yangınlar haricinde, kırık bir cam parçası, sigara izmariti, küçük bir kıvılcım bile büyük yangınlara sebep oluyor. Vatandaşlar olarak ve biz basın mensupları olarak, duyarsız vatandaşları daha fazla uyarmamız gerekiyor. Biz CGC olarak ve Osmaniye halkı olarak sizlere hem geçmiş olsun diyoruz, hem hayırlı olsun diyoruz hem de teşekkür ediyoruz."

Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek ve Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

EHA - Resul Özdil