İçerisinde sadece un su ve tuz olan yufka ekmek odun ateşinde ince sac üzerinde yapılıyor. Kadınlar maharetli elleriyle açtıkları yufkalar sac üzerinde pişirilerek saklanıyor. Yenmek istendiğinde ise ıslanarak yeniyor. Bu sayede uzun süre saklanarak yenebiliyor.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde kadınların imece usulüyle yaptıkları bu gelenek varlığını hala aynı şekilde devam ettiriyor.

Çocukluğunda yufka açmaya başlayan kadınlar ilerleyen yaşlarına rağmen hala bu geleneği devam ettiriyor.

12 yaşında yufka açmaya başlayan 67 yaşındaki Fadime teyze hala Yufka açmaya devam ediyor.

 Yufka açmanın maharet istediğini ve ölene kadar bu işi yapmaya devam edeceğini belirten Fadime nene "Yufka ekmek açmayı yapmayı seviyorum. Yapmak istediğimizde komşular bir araya gelir yaparız. Yoksa tek başına yapılamayan birlik ve beraberlik ve yardımlaşma ile yapılabilecek bir ekmek" ifadelerini kullandı.  

EHA