4 kişinin Orman Muhafaza Memuru Atilla Yıldız'ı darp ettiği kamuoyuna yansımıştı.

 Kaçak şekilde tomruk taşırken yakalandığı iddia edilen 4 kişinin avukatı Rıza Tekerek olayının sosyal medya ve haber sitelerinin yansıdığı şeklinde doğru olmadığı yaptığı açıklama ile dile getirdi.

Adliye çıkışında Serbest bırakılan müvekkilleri ile fotoğraf çektiren Avukat Rıza Tekerek olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Olayın diğer tarafları olan müvekkillerim Zeki, Fatih, Ömer ve Metin Kardeşlerden Ömer ve Metin Macık ilgili orman muhafaza memurunun silahıyla yaralanmıştır. Ömer Macık yoğun bakımda tedavi görmektedir. İlgili orman muhafaza memuru kendisine herhangi bir hakaret, hareket ya da darp yapılmaksızın silahını ateşlemiş ve müvekkiller silahı elinden almak İçin müdahale ettikleri sırada arbede yaşanmıştır. Öncesinde bir arbede söz konusu değildir.

Diğer yandan ortada kaçak ihbarı, nakliyesiz tomruk taşıma gibi bir olay da yoktur. Macık kardeşler nakliyeli odunu Dereli Orman İşletme Şefliğine bırakmak üzere yola çıktıkları sırada iki kamyon şefliğe boşaltılmış yolda bir kamyonun akaryakıtı bitmiştir. Yakıt ikmalı sırasında başkaca bir şefliğe bağlı orman muhafaza memurunun durumu yanlış anlaması üzerine tutanak tutulmuş, ilgili tutanağın tutulması sonrası da diğer kardeşlerin olayı öğrenmek için şefliğe gelmeleri üzerine yukarıda bahsi geçen olaylar gerçekleşmiştir.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı olayı tüm ayrıntısıyla soruşturmuş ve soruşturmaya devam etmektedir. Ayrıca soruşturma kapsamında “Macık kardeşler” tutuklanmamış ve serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi. 

EHA - Resul Özdil