Ağrı Doğubayazıt Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırılan 10 kadın personel ile Doğubayazıt artık kadınlara emanet.
Ekonomik özgürlüğünü eline almayı, hayatın hemen hemen her yerinde büyük rol alan kadınlarımıza istihdam sağlamak amaçlı, Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın talimatı ile Doğubayazıt’ın sokakları artık kadınlara emanet edildi.
Tıpkı bir kadının mutfağı gibi, kadının eli sokaklarımıza da değmeli diyen Acar; "Kadın elinin bereketini, güzelliğini ve saflığını sokaklarımıza yansıtmak bizim için önemlidir ve biz bu durumdan çok memnunuz. Artık insanlar farkına varmalıdır ki, kadının yaşam alanı, ya da kadının köleleştiği toplumlar hem ruh temizliğinden, hem de fiziki temizlikten yoolmadığı ksundur. Ahlaki değerler bahane edilerek kadını ötekileştiren algıları ve tabuları yıkmak için hep beraber bu şehre el atacağız.
Artık Doğubayazıt ruhsal ve görsel tozdan, çamurdan arınmalı. Buradan vatandaşlarımıza, esnafımıza seslenmek istiyorum. Evimizin, iş yerimizin önünü süpürürsek bu durumun önüne geçebiliriz ve tüm emekçi çalışanlarımıza destek olabiliriz" dedi.
EHA Ağrı - Yılmaz Efe