Geçtiğimiz günlerde mısır ekilişlerinde meydana gelen don zararı sonrası Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne  dilekçe ile müracaat eden ÇKS kayıtlı çiftçilerimizin ada/parsel bazlı hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Ekipler tarafından yapılan incelemeler hakkında bilgi veren Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Rüştü Özeser “Mısırda don zararında ekonomik eşik olarak mısırın sağlıklı bir şekilde yeniden ekimi için gereken sırt yenileme, tohum ekim ve gübreleme gibi maliyetlerin yaklaşık 600  olduğu ve don zararının bu eşikten yüksek olduğu veya hasatta %13'ün üzerinde verim kayıp olacağı tahmin edilen durumlarda yeniden ekim önerilmektedir.

İlçemizde her yıl 200 bin dekar alanda mısır ekimi gerçekleştirilmektedir ve bu alanın yaklaşık %20'sinde (yaklaşık 40 bin dekar) geçtiğimiz günlerde meydana gelen don zararı öncesi ekim gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Dondan zarar gören mısır alanlarında hasar tespit çalışmalarımız başlamış olup çalışmalar devam etmektedir” şeklinde konuştu.

EHA  - Resul Özdil