CHP Aydın Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, açlık ve yoksulluk sınırının açıklanmasına dair konuştu.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) 2022 Şubat ayına ilişkin açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı verileri, açlık sınırının yılın daha ikinci ayında asgari ücreti geçtiğini ortaya koydu.
Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) şubatta 4 bin 552,56 TL'ye yükseldi.
Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamasının yanı sıra kira, faturalar, ulaşım, eğitim gibi tüm aylık harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise şubatta 15 bin 139 TL’ye çıktı.
Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise şubat ayında aylık 5 bin 969,80 TL'ye yükseldi.
CHP Aydın Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk-İş verilerine göre; açlık sınırı 4 bin 552 TL, yoksulluk sınırı 15 bin 139 TL. Açlık sınırı, övünerek açıklanan asgari ücreti 299 TL geçti. Vatandaş 10 aylık süreyi nasıl geçirecek? Sizin beceriksizliğiniz yüzünden millet sefalet içinde. Bu devranın dönmesi için asgari ve açlık sınırının altında değil insanca ücret için hemen seçim, erken seçim diyoruz. Halkımız müsterih olsun. Bu zor günler geçecek. Geliyor, gelmekte olan”e-ha
EHA