Matematik öğretmeni Mukaddes Karip tarafından hazırlanan ve 81 ilde 107 matematik öğretmeniyle yürütülen proje kapsamında, matematik problemlerinin bulunduğu afişler, Bahçe Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Oğuz Ceylan, proje yöneticisi Ayşe Uludağ ve öğrenciler tarafından bekleme duraklarına asıldı.

Bahçe İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşe Uludağ “Ögretmenlik hayatımızda karşılaştığımız en büyük sıkıntı,  öğrencilerin matematik korkusu ile okula gelmeleri ve bu dersi başaramayacakları korkusudur. Matematiğe karşı ön yargıları yıkmak için matematiği sevdirebilmek adına  matematik dersini karikatürlerle eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz. Durakta matematik projesi matematiğin eğlenceli yanını ortaya koyarak hem önyargıların kırılmasını sağlayacak hem de durakta geçen vaktin matematik öğrenerek geçirilmesini sağlayacaktır. Proje yöneticisi Mukaddes Karip hocamızın  sayesinde bu projeyle tanıştık ve  Bahçe Belediyesi’nin destekleriyle ilçemizde hayata geçirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Proje ile ilgili açıklamaya yapan Belediye Başkanı İbrahim Baz “Böylesi güzel projelerle hem çocuklarımızın ilgisi arttırılmış hem de daha eğlenceli hale getirilmiş oluyor. Bu anlamda bu önemli projeyi Bahçemizde başlatan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 81 ilin katıldığı bu proje ile matematiği artık kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp 7'den 70'e hayatın her alanına yayılmasını düşünmek gerçekten mükemmel bir fikir" dedi.

EHA