Durmuşoğlu  Cumhurbaşkanı   Recep Tayip Erdoğan’ın muhtarların çalışma şartlarını iyileştirmek için yaptığı yenilikler ve düzenlemeler sayesinde muhtarların görevlerini daha rahat icra etme fırsatı bulduğunu söyledi

Durmuşoğlu açıklamalarında şunları kaydetti: “Vatandaşlarımıza hizmet etmek için canla başla çalışan muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü” en içten duygularımla kutlarım. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiği, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde açık kapı olan, vatandaşın derdiyle dertlenen, Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir role sahip olan muhtarlarımız, yaptıkları bu fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedirler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın muhtarların çalışma şartlarını iyileştirmek için yaptığı yenilikler ve düzenlemeler sayesinde muhtarlarımız görevlerini daha rahat icra etme fırsatı bulmuşlardır.

Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan, İstanbul’un Acıbadem Mahallesi muhtarı Mete Sertbaş'ı bu anlamlı günde rahmetle anıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle, bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

EHA - Resul Özdil