E-arşiv faturaları, Faturam24 ile kolay ve konforlu bir şekilde uçtan uca yönetiliyor. İşletmelerde, kağıtsız muhasebeye geçiş, hızlı bir şekilde devam ediyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-arşiv uygulamasında, 1 Mart 2022 tarihinde yeni bir dönem başladı. Buna göre, alıcısı vergi mükellefi ise kdv dahil 2000 TL, alıcısı vergi mükellefi değilse kdv dahil 5000 TL ve üzeri olan tüm faturalar, e-arşiv fatura olarak düzenleniyor. Mükelleflerin dijital dönüşüm süreçlerindeki ilk yardımcısı olan mali müşavirlere ve muhasebecilere, yeni dönemde yoğun e-arşiv fatura kullanılması nedeniyle, ciddi bir iş süreci oluşuyor. Muhasebe Bilenler Topluluğu, ülkemizin öncü yazılım firması Kolaysoft Teknoloji AŞ ile iş birliği yaparak, “Faturam24 Portalı”nı hayata geçirdi ve e-arşiv faturalarının kolayca oluşturulmasını ve yönetilmesini sağlıyor.
E-dönüşüm adımlarının 2013 yılında e-fatura ile atıldığını hatırlatan Kolaysoft Teknoloji AŞ Kurumsal İletişim Sorumlusu Burcu Küçüknamlı, şunları anlattı: “e-dönüşümün adımlarının atıldığı ilk günden bugüne, fatura süreçleri dijital ortama başarıyla taşındı ve taşınmaya devam ediyor. Firmamız, ülkemizin ilk 500 bilişim şirketi araştırmasında, sistem entegratörü ve iş ortağı kategorisinde “Yılın e-fatura, e-defter, e-arşiv hizmeti” birincisi oldu. Kolaysoft'un uzman kadrosu ile hizmet verdiğimiz mükelleflerin, e-dönüşüm uygulamaları ile maliyetten ve zamandan tasarruf etmeleri sağlanırken, işlerini uçtan uca dijital olarak yönetmelerine rehberlik ediyoruz” dedi.
1 Temmuz 2022’de yeni mükellefler e-faturaya geçecek
Resmi Gazete’de yayınlanan 509 No’lu Vergi Usül Kanunu Genel Tebliği’ndeki değişiklikler hakkında bilgiler veren Burcu Küçüknamlı, şunları söyledi:
“1 Temmuz 2022 tarihinde yeni mükellefler, e-faturaya geçişlerini yapıyor olacaktır. Brüt satış hasılatı 2021 yılı için 4 Milyon TL ve üzeri olanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Elektronik ortamında mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerde 1 Milyon TL ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Gayrimenkul / motorlu araçlar mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerinde 1 Milyon ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Konaklama hizmeti veren otel işletmeleri, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır” diye konuştu.
Faturam24 Portalı’nın sunduğu avantajlar nelerdir?
Faturaları, Defter Beyan Sistemi (DBS)’ye kolay aktarım yapabilme,
Sınırsız fatura düzenleyebilme,
Sınırsız mail gönderebilme,
Tarafınıza kesilen faturaları görüntüleyebilme,
Faturayı düzenleyen firma, mali müşavirine yetki verdiğinde, mali müşavirin toplu olarak firmalarının listelerine hızlıca ulaşabilme özelliği,
Faturaların, 10 yıl yasal zemine göre saklanması,
Faturaların, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan düzenlenebilmesi ve görüntülenebilmesi ile GİB iptal itiraz talepleri görüntüleyebilme,
Cari ve stok bilgilerini otomatik olarak kaydedebilme,
Tüm muhasebe programlarına uygun Excel desenleri hazır olarak alabilme,
Vergi / TC Kimlik Numarası girildiğinde bilgilerin otomatik gelmesi ve istenildiği zaman bütün faturaların tek seferde pdf olarak indirebilme,
Faturalar istenirse, alıcısına otomatik olarak mail olarak gönderebilme,
Faturalara, logo, kaşe, iban bilgileri ve sabit notlar ekleyebilme,
Muhasebe Bilenler Topluluğu Üyelerine özel geliştirilen indirim kodu sayesinde, avantajlı fiyatlarla uygulamadan yararlanılması ve Faturam24 Portalı ile e-arşiv sürecinin uçtan uca kolay ve konforlu bir şekilde yönetilmesi gerçekleşmektedir.
EHA