Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?”
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, toplumda kadın-erkek eşitliğinin yaşamsal önemine vurgu yaptığı bu cümleleri hepimize yol göstermeli, ilham kaynağı olmalı.
Kadınlarımızın ekonomik alanda, iş dünyasında, karar alma mekanizmalarında, hayata dair bütün alanlarda erkeklerle eşit oranda yer alması, ülkemizin gelişmesi, çağdaş milletler arasında yer alması, zenginleşmesi ve geleceğe emin adımlarla yürümesi için vazgeçilmez önem taşımaktadır.
Bu nedenle toplumumuzda kadın-erkek eşitliği sağlanana kadar, her alanda, kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerekmektedir.
Bu konudaki mücadelemizi kadın ve erkek eşit haklara sahip olana, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddet son bulana kadar artırarak sürdürmeliyiz.
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın güçlenmesi için çeşitli kooperatifler kuruyoruz ve kurduruyoruz. Kadın üreticilerimizin, kadınlarımızın hayata daha sıkı sarılabilmeleri, üretebilmeleri, ürettiklerini değerinde satabilmeleri ve meslek öğrenebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.
Toplumda kadın-erkek eşitliğinin içselleştirilmesi için gerek ilgili kurum ve kuruluşlarla, gerek üniversitelerimizle iş birliği yaparak çeşitli eğitim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.
Bünyemizde oluşturduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
8 Mart’ta kadın belediye çalışanlarımız izinli olacak, kadınlarımız ve çocuklarımız metro ve otobüsü ücretsiz kullanabilecek.
Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleriyle yolculuk yapan kadınlarımızın evlerine daha rahat gidebilmeleri için, saat 21.30’dan itibaren kadın yolcularımızı sadece duraklarda değil, duraklar arasında inmek istedikleri yerde bırakıyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, eşit toplum için omuz omuza mücadele kararlılığımızın perçinlendiği bir gün olması açısından kutlu olsun.
EHA