Rusya Liberal Demokrat Parti (LDPR) Genel Başkanı Vladimir Jirinovski, Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'ya ev hanımlarına düzenli olarak maaş verilmesini içeren bir yasa teklifi sundu.

Bu teklif akıllara merhum Prof. Dr. Haydar Baş hocanın tezi olan Milli Ekonomi Modeli'ndeki '

Rusya'da gündeme gelen Ev Hanımı Maaşı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Ekonomi Modeli Tezinin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş akıllar getirdi.

 

Jirinovski'nin partisinden milletvekillerinin imzasıyla Duma'ya sunulan yasa teklifinde Rusya'daki ev hanımlarına asgari ücret tutarında bir maaş başlanması öneriliyor.

Yasa teklifinde imzası olan vekillerden bir olan Duma Çalışma ve Sosyal Politika Komitesi Başkanı Yaroslav Nilov, evde eşlerinin ve çocuklarının bakımıyla meşgul olan ev hanımlarının aylık parasal destek almasının çok önemli olduğunu söyledi.

Ev hanımlarının evin yönetimi, temizliği, yemek pişirme, çocuklara, yaşlı ebeveynlere ve engelli çocuklara bakım gibi ev faaliyetlerinin hepsinin üstesinden gelen ev hanımlarının çok büyük bir iş yükü altında olduğuna dikkat çekilen yasa teklifine göre, aile bireylerinden yalnızca birisi bu haktan yararlanabilecek.

Ev hanımlarının maaş bağlanabilmesi için ailedeki kişi başına ortalama gelirin bölgedeki asgari geçim seviyesinin iki katından fazla olmaması şartı aranacak. Ev hanımlarına maaş bağlanmasını öngören yasa kabul edilirse, 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

EHA