Yüksek kira getirisi, düşük emlak vergisi gibi avantajlarıyla dünyanın dört bir yanından yatırımcıların yeni gözdesi olan Miami, İstanbul’daki konutların en az 2-3 katı kadar kira geliri nedeniyle Türkiye’den de yoğun ilgi görmeye başladı. Fiyatları 90 binden başlayan ve kira garantisi sunulan konutlar için ne Amerika’ya gitmeye gerek var ne de vizeye.
Yurt dışına artan talep hakkında bilgi veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan “Amerika’da önümüzdeki yıllarda emlak piyasasının daha da hareketlenmesi bekleniyor. Evi olanlar ve bugün ev alanlar çok karlı çıkacak. Bunu bilen yatırımcılar da rotasını Amerika’ya çevirdi. Son dönemde konut, iş yeri ve ev alımları arttı. Yatırımların iki yıl sonra yüzde 40 artması bekleniyor” dedi.
Amerika’da özellikle Miami’nin tercih edildiğini aktaran Özsan, “Amerika’nın Florida Eyaleti’nin ikinci büyük kenti olan Miami’de garantili ve yüksek kira getirisinin yanı sıra 30 yıla kadar morgate, düşük emlak vergisi gibi avantajlar var. İstikrarlı ve güvenli olmasıyla beraber Miami, Amerika’nın dördüncü büyük okullar bölgesi olarak da dikkat çekiyor. Ayrıca emlak fiyatları da birçok bölgeye göre daha ucuz. 100 bin dolarlık evin yıllık kira getirisi minimum yüzde 10. Bu getiri Amerikan hükümetinin garantisi altında. Yatırımınızın geri dönüş süresi 8-10 yıl. Topraktan satın alındığında dolar bazında en az yüzde 30 değer artışı” diye konuştu.
‘Türkiye’den ilgi büyük’
Miami’ye Türk yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Özsan, “Yatırımcılar döviz geliri elde etmek istiyor. Bu noktada ise yurt dışından ev alıp kiraya vermek çok avantajlı oluyor. Miami’de bir evin kira geliri Türkiye’den 2-3 dairenin getirisinden fazla. Bu nedenle Türk yatırımcılar tarafından Miami çok seviliyor. Biten birçok projeden ev almak için sıraya giriliyor. Bu ilginin artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Her şey online
Özsan, Miami’den ev alma sistemini ise şu şekilde özetledi: “Amerika vizesine gerek yok, pasaportunuzun olması yeterli. Avukatlar kontratları hazırlıyor, e-posta üzerinden yatırımcıya ulaştırıyor. Yatırımcı kontratı online ortamda imzalıyor. Sonrasında ise evin değerinin yüzde 50’sini tapu dairesinin hesabına aktarıyor. Her şey online yapılıyor. Bu işlemler sonunda tapu yatırımcının üzerine yapılıyor. Ortalama 3 günde tüm işlemler bitmiş oluyor.”
İstanbul’da tanıtım günleri
Miami yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgi için 13-14-15 Ocak tarihlerinde İstanbul’da tanıtım günleri düzenlenecek. Cevdet Paşa Caddesi No 55/Bebek-İstanbul adresinde gerçekleştirilecek tanıtım toplantıları için 0553 911 12 00 ya da 0212 351 12 00 nolu numaralardan randevu alınması gerekiyor.
EHA