Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.
Türkiye’nin en donanımlı tesislerinden biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevlerinin çatısına kurulan güneş panelleri Güneş enerjisinden elektrik üretiyor. 155 kwh kurulu gücünde olan güneş enerji santrali hem Geçici Hayvan Bakımevi’nin tükettiği elektriği üretiyor hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor. Aralık 2022 tarihinde devreye alınan güneş enerji santrali Kasım 2023 sonuna kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti. Aynı tarihler arasında Geçici Hayvan Bakımevi 39 bin kwh elektrik enerjisi kullandı. Aralık 2022’den Kasım 2023 sonuna kadar 181 bin TL değerinde elektrik tüketen Geçici Hayvan Bakımevi kurulan güneş enerji santrali sayesinde tükettiği elektrik enerjisinin yaklaşık iki katını güneşten üretti.
Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin günlük ortalama güneşlenme süresi en yüksek şehirlerinden biri olan Muğla’da kurduğu güneş enerji santralleri ile hem çevreyi hem bütçesini koruyor. Büyükşehir Belediyesi Bodrum Otogar çatısına 640 kwh, Menteşe Otogar çatısına 290 kwh, Menteşe mezbaha 105 kwh, Bodrum Konacık çatısına 54 kwh, Geçici Hayvan Bakımevi’ne de 155 kwh kurulu gücünde güneş enerji santrali kurdu. Toplam 1244 kwh kurulu gücü ile güneşten elektrik üreten Büyükşehir Belediyesi planladığı Karaçulha Toptancı Hali çatısı, Milas Kültür Merkezi, Bağyaka Termal tesisi, Bodrum Ortakent İtfaiye, Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Sosyo Kültürel Alan’a yapılacak Güneş Enerji santralleri ile kurulu gücünü 2579 kwh kurulu güce çıkaracak.
EHA