Çığ faciasında 8 kişiyi kaybeden köy de karantinada
Türkiye'nin dört bir yanından karantina haberleri geliyor. Karantinadaki Van'ın Alacayer mahallesiyle ilgili ise yürek yakan bir gerçek ortaya çıktı. Van- Bahçesaray karayolunda 5 Şubat’taki ikinci çığ faciasında şehit olan 37 kişiden 8’inin acısı, karantinaya alınan Çatak’ın Alacayer mahallesine düşmüştü. Karantinaya alınan Alacayer’e bağlı Çemik mezrasından da 5 şehit son yolculuğuna uğurlanmıştı.Van'da iki köy daha karantinada
Van'ın Çaldıran, Başkale ve Çatak ilçelerinde koronavirüs nedeniyle 2 mahalle ve 2 mezrada uygulanan karantina 3'üncü günde de devam ediyor. Öte Karantina uygulanan mahalle ve mezralarda giriş ve çıkışlara izin verilmezken valilik, Başkale ilçesine bağlı Ilıcak ve Belliyurt mezralarının da korovanivüs nedeniyle karantinaya alındığını duyurdu.Van Hanköy Mahallesi'nde ihtiyaçlarını karşılamak için Kaymakamlığın izniyle ilçeye giden mahalle halkı, jandarma kontrolünde alışverişlerini yaptıktan sonra, mahalleye döndü. Karantinadaki Ahmet Öztunç, karantinaya alınan mahallelerinde olumsuz herhangi bir durumun olmadığını, ancak İstanbul'dan gelen bir kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine mahallenin karantinaya alındığını söyledi.Karantinadaki Maltepe köyünde 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, bazı vatandaşların test sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile 14 gün süreyle karantina altına alındı. Maltepe köyünün giriş ve çıkışını tutan jandarma ekipleri, vatandaşların geçişlerine izin vermiyor. Sağlık ekipleri, yaşlı bir kadın hastayı alıp, pandemi hastanesi ilan edilen Çan Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Kütahya'da vakanın temas ettiği 43 kişi karantinada

Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde pozitif çıkan bir koronavirüs vakasının ardından karantina uygulaması başlatıldı. 900 nüfuslu köy karantinaya alınırken, pozitif vakanın temas ettiği 43 kişi hakkında ev karantinası uygulanıyor. Ayrıca ateş ile öksürük gibi koronavirüs belirtisi olanların hemen muhtarlık ya da sağlık kuruluşlarına başvurmaları istendi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev karantinasında bulunan 43 kişi dışında diğer köy sakinleriyle ilgili de tarama yapacağı belirtildi. Kent merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki Yeşildere köyüne en yakın 2 kilometre mesafede Eydemir köyü bulunurken, diğer çevre köylerin ise yaklaşık 10 kilometre mesafede olduğu ve herhangi virüs yayılma tehlikesi bulunmadığı ifade edildi.

İlk karantinaya alınan Çorum, Oyaca köyü oldu

İlk karantina haberi Çorum’dan gelmişti. Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyünde yaşayan bir kişinin testlerinin pozitif çıkması üzerine köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde sağlık ekipleri sürekli kontrol yaparken, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları isteniyor. Köylüler de sürekli olarak birbirleriyle temas kurmamaları için uyarılıyor.

Çankırı
Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün karantinaya alındığı bildirildi. Köy giriş çıkışlarında jandarma tarafından tedbirler alındığı aktarılan açıklamada, "Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup süreç, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.Giresun

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü, koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kent giriş ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına işaret edilen açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Sivas

Sivas'ta da 5 köy yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada; karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.

Yozgat

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla merkeze bağlı Derbent köyünün 29 Mart itibarıyla karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada; ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanacağı, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı ifade edildi. Evlerinde kalmaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada; bulundukları şehir, belde ya da köyü terk etmemeleri, zorunlu olmadıkça seyahata çıkmamaları istendi. Öte yandan, valiliğin kararı doğrultusunda görevlendirilen jandarma ve sağlık ekiplerinin karantina altına alınan köyün girişlerinde önlem aldığı görüldü.

Malatya

Malatya Darende ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi ile Arapgir ilçesine bağlı Eğnir Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende İlçesi Ilıca Mahallesi, Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Arapgir İlçesi Eğnir Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır" denildi.

Artvin

Artvin’in Boçrka ilçesi Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle karantina altına alındı. Köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkış noktalarında önlem alırken, cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar, evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılıyor.

Rize

Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ve yakınındaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.

Tunceli

CHP Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde, 2 kişide corona virüsü testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı. İstanbul’dan gelen bir ailenin 85 yaşındaki bir kadın ve 70 yaşındaki erkeğin rahatsızlanması sonrasında ise Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü ve yapılan testler sonucunda corona virüsü testlerinin pozitif çıkması nedeniyle köyün karantina alındığı öğrenildi.

EHA