Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  tarafından uygulanan IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanının toplam destek bütçesinin 80 milyon avro olduğunu söyledi. 
2024 yılından itibaren 7 yıl süreyle uygulanacak olan IPARD III Programı kapsamında, başvuru yapacakların projelerinin ön hazırlık sürecini rahatça yapabilmeleri ve inceleme aşamasının hızlandırılması amacıyla ilk kez yıllık çağrı takvimi yayımlandı. 'IPARD III 2024 Yılı Çağrı Takvimi' mart ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşıldı.
Söz konusu takvime uygun olacak şekilde IPARD III Programı 1. Çağrı İlanı “Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" başlığıyla 21 Mart 2024 tarihinde yayımlandı. 5 Nisan-14 Haziran 2024 tarihleri arasında kabul edilen başvurular kapsamında IPARD III 1. Başvuru Çağrı İlanı sürecinde tüm illerden proje kabulü gerçekleştirilerek toplam BİN 29 proje başvurusu alındı.
Birinci Çağrı İlanı başvurularının tamamlanmasının ardından IPARD Programı'nda yer alan sıralama kriterleri dikkate alınarak puanlamaya göre sıralama yapılıyor ve çağrı bütçesi dahilinde inceleniyor. Yaklaşık 3 ay gibi bir süre sonunda tüm kontrollerin tamamlanarak destek almaya hak kazanan başvuru sahipleriyle sözleşmelerin imzalanması hedefleniyor.
EHA - Zeki Çelik