Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen firmalarının İnsan Kaynakları yöneticilerinin yer aldığı zirvede gün boyu gerçekleşen panellerde “istihdam, insan kaynaklarının geleceği, beyin göçü, dijitalleşme” gibi güncel konular konuşuldu.
En Etkin 50 CHRO’ya Ödülleri Taktim Edildi
İnsan Kaynakları alanında önemli çalışmalara imza atmış ve sektörün önünü açan faaliyetleriyle değer yaratan “En etkin 50 CHRO” zirve sonunda ödüllerine kavuştular. Alanında uzmanlaşmış yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan bir kurulun belirlediği ve gelenekselleşen “En etkin 50 CHRO” sonuçları Mayıs ayında açıklanmıştı.
Gün Boyu Gerçekleşen Paneller Geleceğe Işık Tuttu
İnsan Kaynakları üst düzey yöneticileri, İK ve yönetim danışmanları, akademisyenler ve basın mensupların da katıldığı Zirve'de 20'nin üzerinde üst düzey konuşmacı sunum ve konuşmalarıyla sektördeki deneyimlerini ve öngörülerini paylaştı.
Zirvenin kapanış panelinde “kadın ve genç istihdamı” konuşuldu.
“Yaşın ve Cinsiyetin Ötesinde İstihdama Bakış” başlıklı panelde kadın ve genç istihdamının hem firmalar hem de çalışanlar üzerindeki etkileri, bunun karşısında izlenebilecek politikalar tartışıldı.
Artı365 Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Berat Süphandağ’ın yönettiği kapanış panelinde yer alan konuşmacılar THY Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcısı Abdulkerim Çay, Akkök Holding & Akenerji, CHRO’su Duygu Erzurumlu Cengiz, IC Yatırım Holding İnsan Kaynakları Direktörü Nazire Ulusoy ve LC Waikiki İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdürü Neslihan Yalçın; sektörlerinden ve iş yaşamlarından verdikleri örneklerle gençlerin ve kadınların istihdama katılmaları, firmaların yetenek açığına karşı almaları gereken önlemler ve yönetici konumundaki kadın çalışanların iş yaşamında karşılaştıkları zorluklar gibi konularda bilgi verdiler.
EHA