Gemlik’te anlamlı etkinlik yoğun ilgi gördü. Toplum Gönüllüleri Vakfına mensup Gemlik Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrenciler kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına yürüme eylemi gerçekleştirdiler. Üniversite önü Engelsiz Kafeden başlayan yürüyüş, Emin Dalkıran Kordonunu takip ederek 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar (İskele Meydanı) sürdü.
Öğrencilerin yanı sıra, bazı sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşların da ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Gemlik TOG Koordinatörlerinden Elif Nur Taşar, “Hepimizin bildiği üzere bugün Semih Çelik denen cani tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil özelinde katledilen, ataerkil düzenin kurbanı olan, şiddet gören, tacize, tecavüze maruz kalmış, kalmaya devam eden, sesi kısılmış tüm kadınlarımız için bir araya geldik.
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın cinayetleri ülkenin toplumsal sorunlarından birisi ancak bu soruna herhangi bir çözüm üretilmiyor. Her gün başka bir kadının katledildiği haberiyle güne başlayıp bir başka kadının maruz kaldığı şiddet haberiyle günü kapatıyoruz.
Ne yazık ki bu gibi canilerin nicesi içimizde yaşıyor hepimiz biliyoruz ki hala aramızdalar biz kadınlar olarak korkmadan yaşamak istiyoruz en temel hakkımız olan yaşamayı istiyoruz erkek egemenliği altında olmadan boyun eğmeden özgürce korkusuzca yaşamak
Kadın olmak zor
Kadın ölmek kolay
Adalet istiyoruz güvenli bir yaşam alanı istiyoruz” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa