Haberin Videosunu İzle

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tur gezisinden dönen otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 2’si ağır 42 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza; Kadirli-Karatepe yolu Söğütlüdere köyü yakınlarında meydana geldi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana şubesince Kadirli ilçesi Karatepe köyünde bulunan Karatepe-Aslantaş Hitit antik harabelerine düzenlenen gezinin ardından içerisinde 45 kişinin bulunduğu Sezgin Açıkalın idaresinde ki 01 AEA 628 plakalı otobüs geri dönüş yolunda ilçeye bağlı söğütlüdere köyü yakınlarında sürücünün virajı alamamasından dolayı şarampole yuvarlandı. 

Olay yerine 112, itfaiye ekipleri ve Jandarma sevk edildi. Şarampolde yan yatmış şekilde duran otobüs içerisinde bulunan yaralı yolcular sağlık ve itfaiye ekipleri ve çevrede bulunan vatandaşlar tarafından araçtan çıkartılarak olay yerinde bekleyen ambulanslar ile Kadirli ilçesinde çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olayda 2’si ağır 42 kişi yaralandı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan diğer kişiler ise ayakta tedavi edildi.Kaza yerine Kaymakam Ahmet Arık gelerek bilgi aldı ve yaralılarla ilgilendi.

EHA - Burhan Demircioğlu