Organize Sanayi Bölgesi firmalarından EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret A. Ş. toplantı salonunda imzalanan protokol törenine Kadirli Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren EMTA Kablo San. ve Tic. A. Ş ve  Nika Makina San. Tic. Ltd. Şti. Yetkilileri katıldı.  

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk ve Rektör yardımcısı Alpaslan Dayangaç'ın hazır bulunduğu protokol töreninde Kadirli Organize Sanayi Bölge Başanı Nihat  Karaaslan Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yanıktepe ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya hazır bulundu.

EMTA Kablo San. ve Tic. A. Ş., Nika Makina San. Tic. Ltd. Şti. Yetkilileri ile Kadirli Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan yaz stajı işbirliği protokolü ile Kadirli MYO öğrencileri bu firmalarda staj yapma imkanı sağlandılar.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk ve Rektör yardımcısı  Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç'ın hazır bulunduğu protokol törende ayrıca  EMTA Kablo AR-GE Merkezi  ve  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında işbirliği çerçeve protokolü imzalandı.

Üniversite – Sanayi işbirliği çerçeve anlaşması ile AR-GE kapsamına giren konularda işbirliği genel çerçevesi tanımlanmış oldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksekokulu  Müdürü Bülent Yanıktepe “Firmalar arasında yapmış oldukları yaz stajı işbirliği protokolü ile nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek; "AR-GE merkezleriyle üniversiteyi birleştirdiğimizde her bir proje gelişimi nitelikli istihdamın  ortaya çıkmasın sağlayacak böylelikle de yeni iş sahaları ortaya çıkacaktır” dedi.

Protokol  çerçevesinde Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla    sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirmek amaçlarında olduklarını ifade eden  Yanıktepe ; "öğrencilerin sektörde çalışmalarını özendirerek ve bizzat uygulama yapmasını, beceri ve deneyimlerini güçlendirmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.  

E-Haber Ajansı (E-HA)