Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. KOBİ’lere “nefes” aldıracak, 2021 Nefes Kredisi başvuruları, 1 Haziran 2021 tarihi itibari ile başladı. 

T.C. Hazine ve Maliye öncülüğünde 10 bankanın katılımı ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), KGF (Kredi Garanti Fonu) işbirliği ile hayata geçirilen 2021 Nefes Kredisi paketine yoğun talep bekleniyor. KOBİ’ler, üyesi oldukları oda ve borsalardan çevrimiçi olarak alacakları e-üyelik belgesi ile birlikte, 10 bankanın ülke genelindeki şubelerine müracaat edebilirler. 

2021 Nefes Kredisi paketinden kimler yararlanabilir?  

Nefes Kredisi paketinden, 2020 yılında cirosu 1 milyon TL’yi geçmeyen KOBİ’ler 50 bin TL’ye kadar, 1 ile 10 milyon TL arasında cirosu olan KOBİ’ler ise 200 bin TL’ye kadar kredi kullanabilir. Kredi paketinden yararlanacak olan işletmelerin, 10 milyon TL’nin altında yıllık cirosunun olması ve 2020 yılında bir önceki yıla (2019) oranla cirosunda  yüzde 25 kayıp yaşamış olması gerektiği açıklandı. 

Yıllık  yüzde 17,5 faiz oranı bulunan “Nefes Kredisi” geri ödemesi nasıl olacak? 

2021 Nefes Kredisi’nin yıllık faiz oranı  yüzde 17,5 olarak belirlendi. Kredi kullanan KOBİ’ler, ilk 6 ay, anapara ve faiz ödemeyecektir. 6’ncı ayın sonunda, kredinin geri ödemesini 12 ay eşit taksit ile gerçekleşecektir. TOBB ve 365 oda ve borsa kendi kaynaklarını, nefes kredisi veren 10 bankada değerlendirerek, projeye katkı sağlayacaktır. 

2021 Nefes Kredisine hangi bankalar katılıyor? 

İşletmelere nefes aldıracak Nefes Kredisi paketine, 10 banka katılıyor. Katılım sağlayan bankalar arasında, T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye İş Bankası AŞ, Türkiye Halk Bankası AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Garanti Bankası AŞ, Denizbank AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ yer alıyor. 

EHA