Konya’nın ihracat rekoru sanayicinin yüzünü güldürdü. Konya Genç İş İnsanları Derneği KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz: “Siz sanayicimize güvenin yeni rekorlar gelecek” dedi.
2022 yılı ilk çeyrek rakamları bir önceki yılın aynı dönem ihracat rakamlarını yüzde 11’in üzerinde geçmiş olmasını değerlendiren Başkan Korkmaz: “Üreticinin, ticaret yapanın, sanayicinin yanında olduğumuz sürece bu oranlar daha da artacak. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin İller ihracat sıralamasında Konya’mız bilindik illeri geride bırakacaktır."
KONYAGİAD başkanı Gülvezir Korkmaz Tüm zamanların ihracat rakamlarını aşan Konya’nın tüm takdirlerin üzerinde seyrettiğini belirterek; “Sanayicimizin, ticaret erbabımızın elinden tutulması halinde çok daha ilerlere taşınacak bir Konya’yı bugünden görüyoruz. Yeter ki biz sanayicimizin, çalışan, üreten iş insanımıza güvenelim yeni rekorlar gelecektir. Hatta üreticimizin elinden tam tutulduğunda ihracat yapan iller sıralamasında önemli değişiklikler olacaktır. Konya’mız bu sıraları birer ikişer hızla çıkacaktır. KONYAGİAD olarak, Konya’ya bu gururu yaşatan sanayicimizi, ticaret erbabımızı iş insanlarınızı tebrik ediyoruz" dedi.
EHA