Kripto paralar, sanal para olarak kullanılan ve rastgele bir fizikî biçimde mevcut olmayan dijital varlıklardır. Kriptografi, yani şifreleme ile garanti altına alınmışlardır. Dünyanın ilk kripto parası 2008 yılında satoshi nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin’dir. Bitcoin’i, bugün sayıları binleri geçmiş kripto para çeşitleri yani altcoinler takip etmektedir. Klasikleşmiş paraların tersine, kripto paralar merkezi bir otorite tarafından verilmez. Bu özellik, yatırımcıları için kripto paraların tahminen de en cazip yanıdır. Dijital paraların çoğu hükümet’in belirlediği düzenlemelerinden yahut manipülasyonlarından muaf kalır.
Kripto paralar nasıl oluşturulur?
Kripto paralar, madencilik ismi verilen bir süreçle oluşturulur. Özel bir donanıma sahip olan kimseler, verdikleri hizmetler karşılığında bir network (ağ) tarafından jetonlarla yahut Bitcoin üzere kripto paralarla ödüllendirilirler. Merkezi olmayan bu rekabetçi süreçte şayet çok fazla kişi bir madeni para çıkarmaya çalışırsa, network yapılacak her yeni eklemeyle kâr elde etmek giderek daha güç hale gelecektir. Bu, limitli üretilebilecek Bitcoin'in vakit içinde artan popülaritesiyle değerinin artmasının temel nedenlerinden biridir.
Kripto paraya yatırım nasıl yapılır?
Bitcoin veya diğer altcoinlere yatırım yapmak istiyorsanız öncelikle güvenilir bir kripto para borsasına kaydolmanız gerekiyor. Akabinde kaydolduğunuz bu kripto para borsasına banka hesabınızdan veya kredi kartınızdan nakit transferi yaparak hesabınıza bakiye yüklemeniz gerek. Daha sonra hesabınızda bulunan TL karşılığında Bitcoin veye altcoin satın alabilirsiniz.
Kısaca bahsetmek gerekirse aşağıdaki adımları uygulayarak Bitcoin ve altcoin yatırımı yapmış olacaksınız.
1.Adım: Kripto Para Borsasına Kaydolun
2.Adım: Borsa Hesabınıza Bakiye Yükleyin
3.Adım: Alım Yapmak İstediğiniz Fiyat Aralığını Belirleyin
Kripto para yatırımı yaparken hangi borsaları kullanabilirim?
Günümüzde birçok kripto para borsası bulunmakta fakat insanlar bu borsalara yatırım yaparken hangi borsalara yatırım yapacakalrını bilmiyorlar. Sizler için dünya çapında güvenilirliğini ispatlamış bazı kripto para borsalarını söyleyeceğim.
1. Binance
2. Coinbase
3. Paribu
4. Criptoswaps
5. Gate.io
6. Btcturk
Kripto Para Haber Hakkında
Kripto para haber olarak, şubat 2021 yılında yayın hayatına başlamış ve internet üzerinden en güncel kripto para haber kaynağı olarak faaliyet gösteren web sitesidir. Dünya çapında en güncel haberleri siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.
EHA