İnsanların sağlıklı bir kiloya ulaşmasına, bu kiloyu korumasına, uygun tedaviyi almasına ve obezitenin getirdiği olumsuzlukları tersine çevirmesine yardımcı olacak pratik çözümleri teşvik etmek amacıyla Obezite ile mücadele kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.
Obezitesi olan bireyler genellikle sağlıklı beslenmeme ve sedanter (hareketsiz) yaşam tarzı davranışları ile genetik, psikolojik, sosyokültürel, ekonomik ve çevresel faktörlerin karmaşık bir karışımı olan obezite nedeni ile de utanma, suçlanma gibi bazı durumları da yaşayabilmektedirler.
Toplum bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Müdürlüğümüz tarafından Dünya Obezite Günü etkinlikleri kapsamında Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikologdan oluşan eğitim ekibimiz tarafından Korkut Ata Üniversitesi KYK Kız Öğrenci Yurdunda ki öğrencilere yönelik "Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa ve Davranışlarını Kontrol Et" temalı seminer çalışması yapıldı.
Eğitim sunularının ardından soru-cevap, 24 saatlik besin tüketim kaydı çalışmasının yapıldığı ve bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı etkinlikte program sonunda toplumu hareketli hayata teşvik etmek için öğrencilere adımsayar hediye edildi.

EHA - Resul Özdil