Vali Yılmaz, yerel yönetimlerin  temel taşını oluşturan, devletin vatandaşlara açılan ilk kapısı olan muhtarlık müessesesinin kuruluş yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Şehitler Diyarı Güzel Osmaniye’mizin her alanda gelişmesi ve kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine ve düşüncelerine ihtiyacımız vardır” diyen  Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz “Dolayısıyla vatandaşla devlet arasında önemli bir vazife üstlenen muhtarlarımız, yerel halkımızın özgür irade ve oylarıyla seçilip, demokrasi nehrimizi besleyerek, “halkın kendi kendini yönetmesi” ilkesinin de en eski yerel yönetim örneğini teşkil eder.

Temel gayesi millete hizmet etmek olan, iki asırlık köklü bir geçmişe sahip olan muhtarlıklarımız; vatandaşlarımızın sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olarak, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynamakta ve devletle milletimizin bütünleşmesinde kilit taşı görevi üstlenmektedir. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır.

Şehitler Diyarı Güzel Osmaniye’mizin her alanda gelişmesi ve kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine ve düşüncelerine ihtiyacımız vardır. İnanıyorum ki; her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle hizmetlerini sürdürerek, yerelde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini iletme ve bunlara çözüm bulma noktasında çalışmalarına devam edeceklerdir” dedi.

Vatandaşlara  her türlü imkanı sağlamak için projeleri hayata geçirmek  çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Yılmaz “Osmaniye Valiliği olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle; ilimizde yer alan tüm mahalle ve köy muhtarlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızla kamu hizmetlerini sunma noktasında iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Vatandaşlarımıza her türlü imkanı sağlayacak, ilimizin gayri safi milli hasılasını yükselterek, vatandaşlarımızın refah seviyelerini arttıracak projeleri hayata geçirme gayreti içerisinde var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; böylesine önemli bir görevi icra eden, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü'nü” kutluyor, kendilerini milletimizin hizmetine adayan tüm muhtarlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.  

EHA - Resul Özdil