Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile ilgili olarak düzenlenen Sayıştay Raporunda belirtilen usulsüzlükler hakkında yazmış olduğum yazılar haklı olarak birilerini çok ciddi anlamda rahatsız etmiş görünüyor. Yazdığım bu yazılardan dolayı mahkemeye vereceklerini, bu nedenle yazdıklarımı haber sitemden kaldırmam gerektiğini belirten bazı kişiler oldu. Bunu da saygı ile karşılıyorum ancak anlamadıkları nokta şu; Ben devletin en etkin ve en yetkili kurumlarından birisi olan Sayıştay Başkanlığı tarafından düzenlenen rapora bağlı kalarak bazı değerlendirmelerde bulunuyorum. Bunu yaparkende hiç kimsenin şahsına veya kurumuna iftira atmadan, yalan yanlış bir şeyler yazmadan rapora bağlı kalarak değerlendirmelerimi yapıp, yapılan usulsüzlüklerle ilgili bir kaç soru sorarak yazımı sonlandırıyorum.

Eğer Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinin Rektörü ve diğer yetkililerinin mahkemeye vermeleri gereken birileri varsa o da bu raporu hazırlayan Sayıştay yetkilileridir. Sayıştay Raporunda varsa bir problem o zaman bu raporu dava etsinler. Biz gazeteci olarak sadece bu rapordaki kanunsuzlukların, usulsüzlüklerin kimler için yapıldığını, neden buna ihtiyaç duyulduğunu ve benzeri şeyleri sormaktayız. Zaten gördüğümüz kadarıyla Sayıştay Raporu bile varsa yapanın yanında çoğu şeyler kar olarak kalıyor. Bu kadar kanunsuz işlemin olduğunu belirten bir Sayıştay Raporu olmasına rağmen Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Rektörü zahmet edip sorduğumuz sorulara bir cevap bile veremiyor. Ya hiç kimseyi takmıyorlar, ya da bu sorularıma verebilecek bir cevapları yok.

Beni ikna edip yazılarımı siteden sildirmeye çalışacağınıza, Sayıştay Raporunda belirtilen usulsüzlükler, eşitsizlikler ve kanunsuzluklar ile ilgili olarak sorduğumuz sorulara veya dile getirdiğimiz olumsuzluklara kendinize, makamınıza, üniversitenize, unvanınıza yakışır güzel ve mantıklı bir şekilde açıklamanızdır.

EHA - Yılmaz EFE - Ağrı