AĞRI (EHA): Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan, ne istedin üç beş tane gülbağandan. Türkçesi ayçiçeği, kürtçesi gülbağan. Onlarda birer canlı değil mi? Ağızları yok, konuşamıyorlar, kendilerini ifade edemiyorlar, sana itiraz edemiyorlar. Yazık değil mi sayın sayan. Ağrı'da bütün insanları seni seçtiğine pişman ettirdin. Ağrı'da kendisine bulaşacağın, kendisine sataşacağın insan bulamayınca şimdide gülbağanlara mı saldırıyorsun? Hem de etrafında bir ordu ile birlikte. Üç beş gülbağana saldırmak için belediye meclis üyelerin, koruma polislerin, akrabaların ve tabiki yanından hiç eksik olmayan ismi tefecilik ile anılanlar ve yalakalar...
Ama sevindiğim tek şey gülbağanlara yaptığınız bu saldırıda kalaşnikof kullanmamış olmanız.
Evet başkanım çok yazık size. Bu gülbağanlara dokunmayacaktınız. Onlar sizin eksikliklerinizi kapatıyordu. Yazık ettiniz. Bir koruma ordusu ile birlikte üç beş gülbağanı söküp atmak ne demek ya. Hele hele o sıra siz ve etrafınızadakilerin yüzündeki öfke, intikam görüntüsü. Hangi ruh haline büründünüz, ne yapıyorsunuz? Siz canlıları bu yolla bitirip rahat edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Orada birkaç çiçek dikemeyince, boş kalan yerlere gülbağan ekmek niye çok zorunuza gitti. Ne güzel yemyeşil olmuştu orası. Kininiz, nefretiniz bu kadar mı arttı? Gülbağanları yerlerinden söküp attıran kin ve nefretinizle aynı akşam da insanlara saldırdınız. Ne oluyor size savcı sayan. Ahmet Tunç ve Ağrı İşkur Müdürü Gıyas Güven size çok mu gaz veriyor.
O mahlukatlara dokunmanız sizin için hiçde iyi olmadı. Bak camlarınız kırıldı, Allah seni öyle bir şaşırttı ki seçimde sana destek olan Ağrı’nın önemli bir aşiretinin büyüğünün evine baskın düzenledin. Sonra onlar seni öyle bir püskürttü ki rezil rüsva oldun. Sonra Allah o gülbağanlardan dolayı seni bir daha şaşırttı ki ellerinde kalaşnikof silahlar olan gençler ile şehir turu attın. Devletimizin yok ettiği kalaşnikofları şimdi şehirde devletten yana olduğunu iddia eden sizler, kendi meclis üyelerinize, seçmeninize, Ağrı halkına gözdağı vermek için kullanıyorsunuz.
O gülbağanların ahı daha çok çıkacak sizden sayın Savcı Sayan. O gülbağanlara dokunmayacaktınız. Zalimin zulmü varsa Mazlumun Allah'ı var.
EHA - Yılmaz Efe