OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisinde yapılan kongrenin açılış konuşmalarını Kongre Başkanı Doç. Dr. Hamza Şimşek, Kongrenin Onursal Başkanı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz yaptı.

Organizasyon komitesinin akademik çalışmalar alanında 21. yüzyılın temalarına uyum sağlamak için ‘Değişim ve Uyum’ temasını seçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bu kongre araştırmacıların akademik araştırma ve mesleki gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler için buluşma, dinleme, tartışma, bilgi paylaşma ve gelecek için plan yapma fırsatı olacağını da göstermektedir. III. Uluslararası Akademik Çalışmalar Kongresinin bilimsel ve profesyonel stratejilerin kilit noktalarını tartışmak için bir fırsat yarattığını ve akademik çalışmalar alanını teşvik etmemize ve diğer meslektaşlarla kişisel bağlantılar kurmamıza yardımcı olacağını da düşünüyorum.” dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise konuşmasında Üniversitelerimiz bilgi evlerimizdir, geleceğe ışık tutan hayat rehberlerimizdir. Yalnızca eğitim yuvamız değil, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasında alanında donanımlı ve uzman insan kaynağı yetiştirilmesinde büyük öneme sahiptir. Bu açıdan; Osmaniye valiliği olarak üniversitelerimizle her zaman işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyor ve ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ilimizin kalkınmasında, sosyal ekonomik yönden geliştirilmesinde, ilim ve irfan sahibi nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde öncü ve örnek il olmasıdır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kongre Başkanı Doç. Dr. Hamza Şimşek OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’a hediye takdiminde bulundu.

OKÜ Youtube sayfası üzerinden canlı yayınlanan ve Zoom üzerinden akademisyenlerin katılım sağladığı III. Uluslararası Akademik Çalışmalar Kongresi açılış oturumunda Pakistan, Faisalabad, Government College University Prof. Dr. Muhammad Ashfaq, Academic Studies Group Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Avdhesh JHA, Malezya Universiti Teknologi ve Academic Studies Group Kongre Eş Başkanı Dr. Logaiswari Lndiran sunum yaptı.

EHA