Atatürk Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık  katıldı.

Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı gruplar halinde yapılan denetimler ilin diğer yaşam alanlarında da gerçekleştirildi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, denetimleri sırasında esnaf ve vatandaşlarımızın öncelikle hatırlarını sorarak, ilimizde vakaların arttığını ve bu süreçte tedbirlere hassasiyetle uyulmasının çok önemli olduğunu söyledi. Aşı olmanın hem kendi sağlığımız hem de toplumumuzun sağlığı için gerekli olduğunu belirten Vali Yılmaz, aşı olmayan vatandaşlarımızın bir an evvel aşı olmalarının korona virüsle mücadelede çok önemli olduğunu vurguladı.

Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Denetimlerimizi bugün de sürdürüyoruz. Maalesef ilimizde de yükseldi. Korona virüsle mücadelemizi başarıyla sonuçlandırabilmek için mutlaka tedbirlere uymaya devam etmemiz ve aşı olmamız gerekiyor. İstatistikler gösteriyor ki korona virüse yakalananların %80’i aşı olmayanlar, %20’si de tek doz aşı olanlar. Korona virüsten etkilenenler içinde aşısını tamamlayanlar çok çok az. Hayatını kaybedenlerin çok büyük bir kısmı maalesef aşı olmayanlar ya da aşı sürecini tamamlamamış olan vatandaşlarımız. Bu sonuçlar, bir an evvel aşımızı olmamız gerektiğini net bir şekilde gösteriyor. Osmaniyeli hemşehrilerime tedbirlere uymaya devam etmemiz ve bir an evvel aşımızı olmamız gerektiğini, aşı sürecini tamamlamamış vatandaşlarımızın da bir an önce aşı süreçlerini tamamlamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.  

EHA - Resul Özdil