Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, Enerji Telekomünikasyon A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Ufuk Kale ile mezun kursiyerler katıldı.

Kurs, yüzde elli istihdam garantisiyle açılmasına rağmenmezun olan kursiyerlerin yüzde yüzü firma bünyesinde işe yerleştirilerek istihdama kazandırıldı. İstihdam edilen kursiyerler  3 ay süren kurs boyunca öğrendikleri mesleki bilgileri pratiğe dökerek  hem mesleki nitelik  ve beceri kazanacak hem de deneyim sahibi olacaklar.

Sertifika töreninde  konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak çağrı merkezi elemanı mesleğinin zor ve sabır isteyen bir iş olduğunu belirtti.

Altunkaynak “Bu mesleği icra eden kişiler her çeşit insan profilleriyle karşılaşmaktadır. Bu durum sizin insanları daha iyi tanımanızı sağlayacak ve öğrendikleriniz hem hayatınız boyunca hem ileride başka meslekleri icra etseniz de insanlarla iletişimizde size kolaylık sağlayacaktır. Sertifika töreni sonunda  İŞKUR ve firma yetkilileri kursiyerlere sertifikalarını takdim ederek bu mesleğin kendileri için hayırlı olması diliyorum” dedi.  

EHA - Resul Özdil