Ramazan mesajı yayınlayan alman vekilinden ırkçılara tokat gibi Goethe cevabı geldi.
Daha önce samimi bir Ramazan tebriği yayınlayan ve içeriğinde müslümanların Almanya´da gördükleri muameleden dolayı özür dileyen alman milletvekili Helge Lindh (SPD) ırkçılar tarafından sosyal medyada linç kampanyasına uğradı.
Ramazanın başlamasıyla beraber Lindh bir vidyo paylaşmıştı ve içeriğinde orucun sosyal hikmetlerinden bahsetmişti ve müslümanların sürekli hedef tahtasında olmasından ve günlük hayatta yaşadıkları ırkçılıktan dolayı özür dilemisti. Bu durumun kendisini çok sinirlendiğini ifade etmisti.
Bu mesajdan sonra Lindh farklı sosyal medya sitelerinde bir çok ırkçı ve islamdüşmanı tarafından hedef tahtasına alındı. Yayınladığı Ramazan mesajı ile alay edildi ve müslümanların bu kültürün bir parçası olmadığı savunuldu. Daha önce de Lindh birçok defa ölüm tehdidi almıştı.
Lindh ise, bu linç kampanyalarını destekleyen ve bazen de tetikleyen aşırı sağ partisi AfD´ye Alman Meclisinde edebiyat dili ile ilginç bir cevap verdi. Lindh, İslam dostu olarak bilinen alman yazar Goethe´nin “Faust“ kitabından Faust ve şeytan Mefistofeles´in diyaloğunu bugüne taşıdı. Bu şekilde ırkçılığın nasıl bir şeytan oyunu olduğunu ifade etti. Aynı zamanda ırkçıların alman kültüründen ve tarihinden hiçbirşey anlamadıklarını, geçmişte yapılan hatalardan hiç öğrenmediklerini belirtti.
EHA