Sayıştay, dekanlığa vekaleten görevlendirmede sadece dekan yardımcılarına görev verilmesi kabul edildiğini, bunun süresinin de altı ayla sınırlandırıldığını, dekan yardımcısı olmayan öğretim üyesine ödenen vekalet aylığının kamu zararı oluşturduğuna karar verdi.
Peki madem dekanlığa vekalet etmek için dekan yardımcısı olmak gerekiyorsa neden hem Doğubayazıttaki fakülteye hemde Patnostaki fakülteye yıllardır Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi rektörü ABDULHALIK KARABULUT ile rektör yardımcısı Faruk kaya vekalet etmektedirler.? Neden kanuna uygun olarak buralara yıllardır atama yapılmıyor?
Neden yıllardır kanunsuz bir şekilde yapılan bu görevlendirme ile kamu zarara uğratılıyor? bu şahıslar halkın parasını kanuna aykırı bir şekilde neden yiyip duruyorlar? Hiç mi Allah korkusu yok. Aldıkları normal maaşları kendilerine yetmiyor mu? Madem oradaki fakültelere görevlendirildiniz neden o ilçelere gidip görev yapmıyorsunuz?
Doğubayazıttaki fakültenin iletişim adresine bakıldığında ne yazık ki ve ne acıdır ki ve bir o kadar da komiktir ki, Ağrı Merkez olarak görünüyor. Çünkü Doğubayazıttaki fakültenin dekan vekili Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi rektörlüğünde duruyor.
Ve öğrencisi olmayan bu fakülteye ne yazık ki yıllardır boş yere bir sürü para ödeniyor. Boş ödenen parayı da geçtim ne yazık ki hocalarımız kanunsuz bir şekilde kendisini öğrencisi olmayan fakülteye dekan yapmış ve yıllardır rektör maaşına ilave olarak kanunsuz bir şekilde bir de dekan maaşı almaktadırlar.
Yazık gerçekten çok yazık. Keşke böyle oyunların içine girmeseniz hocam. Yazık, keşke bu kadar kanunsuz işin içine girmeseniz hocam. Yazık, keşke öğrencisi olmayan fakültede yıllardır kanunsuz bir şekilde maaş almasanız ve devleti, kamuyu zarara uğratmasaydınız değerli hocalarım.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda dekanlık görevine kimlerin, hangi usulle ve hangi makam tarafından atanacağı, görevin kimler tarafından vekaleten yürütüleceğine ilişkin hükümler açık bir şekilde belirlenmiştir.
Vekaleten görevlendirmede sadece dekan yardımcılarına görev verilmesi kabul edilmiş olup, bunun süresi de altı ayla sınırlandırılmıştır. Bu sürenin dolması halinde yeniden dekan atanması gerekmektedir.
Ancak, hem DOĞUBAYAZITtaki hemde PATNOStaki Fakülte Dekanlığı görevinin yukarıda yer verilen mevzuat hükümlerine aykırı olarak Dekan Yardımcısı olmayan Prof. Dr. Faruk KAYA ile Rektör ABDULHALIK KARABULUT a verildiği ve dekanlık kadrosu için belirlenen ödemelerin kendilerine yapıldığı görülmüş ve bu yolla kamu zararına sebep olduğu tespit edilmiştir.
Sizleri daha dürüst olmaya, halkın parasına göz dikmemeye, profesörlük unvanına yakışır bir şekilde davranmaya, REKTÖR ve REKTÖR YARDIMCILIĞI görevlerinizi kendi çıkarlarınız için değil üniversitenin çıkarları ve başarısı için kullanmaya ve en önemliside sizi o göreve getiren dünya liderine yakışır tavır ve tutumlar içinde olmaya davet ediyorum.
EHA Ağrı Yılmaz Efe