Sağlık çalışanlarının gelirlerini ciddi anlamda iyileştirecek kazanımlar elde ettiklerini belirten Başkan Çenet  “Sabit ek ödemelerdeki yüzde 20 artış, gerçekten çok önemli bir kazanımdır. Genel kazanımlara, hizmet kolumuzdaki kazanımların da eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde yüzde 35 artış sağlanmış olacak. Pandemi döneminin kahramanı olan sağlık çalışanları için mücadele ettik ve masadan çok önemli kazanımlarla kalktık” dedi.

Resmi ve dini bayram tatilleri sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesini sağladıklarını hatırlatan Sağlık-Sen  Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, böylelikle büyük bir adaletsizliğin önüne geçtiklerini söyledi.

Toplu sözleşme ikramiyesine de değinen Çenet, ikramiyenin 400 TL’ye çıkarılmasının örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Sağlık çalışanlarının iş yükünün koronavirüs salgınıyla birlikte katlanarak arttığını hatırlatan Sağlık-Sen  Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet , sağlıkta istihdamın artırılarak hem sağlık çalışanlarının iş yükü altında ezilmesinin önlenmesi hem de atama bekleyen sağlıkçıların yüzünün güldürülmesi gerektiğini ifade etti. 

Saha ile olan iletişimi hiç koparmadıklarını anlatan  Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözüm için mücadele ettiklerini kaydetti.

Saha ile genel merkez arasında köprü olduklarını belirten Çenet, taleplerin toplu sözleşme masasında karşılık bulmasından duydukların memnuniyeti dile getirdi. EHA - Resul Özdil