İlçe Kaymakam Ahmet Arık, belediye tarafından Kamil Kara Bulvarı'nda düzenlenen etkilikte yaptığı konuşmada, sağlıklı ve hareketli yaşam için hareketliliğin önemli olduğunu söyledi.

Spordan uzaklaşınca hareketsizliğin olacağını ve hastalıkların çoğalacağına dikkat çeken Arık, "Pandemi nedeniyle insanlarımız çoğu zaman evde kaldılar. Hareketli yaşam, insan sağlığını her zaman olumlu yönde etkilemektedir. Hayatın her alanında en güzel spor dalından birisinin bisiklet kullanımı ve yürüyüş olduğunu unutmayalım. Sağlığımız için hareketli yaşayalım." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan da "Avrupa Hareketlilik Haftası" herkesi spor yapmaya davet ederek, "Sağlıklı yaşam için hareketli yaşayalım" dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dt. Ayşe Bozkurt ise sporun insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, hareketli yaşamın insanların sağlığını olumul yönde etkileyeceğini kaydetti.

Etkinlik, Kadirli Bisiklet Kulübü üyeleri, zabıta ekipleri ve bazı kurum amirlerinin katılımıyla Kamil Kara Bulvarı'nda düzenlenen bisiklet turu ile sona erdi.     

EHA