Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep ve Hasan Kalyoncu üniversiteleri tarafından düzenlenen Şahinbey Kitap Günleri büyük bir katılım ve coşkuyla açıldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, binaların kıymetli olduğunu ancak her şeyin başında insan yetiştirmenin geldiğini belirterek “Zaman ve mekan bize 'bilgi ve yeşil ekonomi' diyor. Artık şunu biliyoruz ki dünya 1,5 derece daha ısınsa torunlarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Bizim okumamız gerekiyor. Daha da önemlisi okumaktan çıkan dersi anlamamız gerekiyor. Anladığımızı irfan ile uygulamamız gerekiyor. Uygulamadığımız bilgi yalın kalıyor. İşte o yüzden okumak bir cemre gibi gönüle dokunmaktır” şeklinde konuştu.

Kitap fuarının ilk kez düzenlendiğini işaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu “9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Yazarlarımız, imza günleri düzenleyecek. Amacımız, bu şehre yakışır bir şekilde nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okur ile yazarları buluşturmak. Bugüne kadar 9 milyonun üzerinde kitabımızı öğrencilerimize hediye ettik. Bu şehri okumaya teşvik ediyoruz" dedi. 

Okumayı teşvik etmek amacıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin karşısına 40 bin metrekare inşaat alanıyla Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesini yapacaklarını belirten Tahmazoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Projemiz bitti ve ihalesi yapılacak. 2022 yılının sonu itibarıyla kütüphanemizi Gaziantep ve Şahinbey halkının hizmetine sunacağız. Hem normal kitaplarımız hem de dijital kütüphane olacak. 24 saat açık olacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, lisans üstü ve doktora öğrencileri için ayrı salonlarımız olacak. Bireysel ve grup çalışmalarımız olacak. Kütüphanemize gelen öğrenci, istediği bilgiye erişebilecek. İkramlarımız olacak. Kapalı ve açık otoparkı ile Gazianteplilerin uğrak yeri olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kütüphanenin minyatürünü buraya yapmış olacağız.”
EHA