Üniversite – Sanayi iş birliği kapsamında uygulamaya yönelik 4. (dördüncü) sünü düzenlediği yaz stajı işbirliği protokolü imza töreni Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren SİSSAN Makina Plastik İnş. San ve Tic. Ltd. Şti. toplantı salonunda, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nermin Bahşi, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe Kadirli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmethan Yüksel, Basın Mensupları ve Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Yapılan bu protokol ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaz stajını SİSSAN Makina Plastik İnş. San ve Tic. Ltd. Şti.’nde uygulamalı olarak yapılmasına ilişkin esas ve usuller belirlenerek resmileştirilmiş oldu.

İşbirliği protokolü toplantısında SİSSAN Makine Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güven ve SİSSAN Makine Fabrika Müdürü Dr. Mehmet İsmailoğlu işletme faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme sonrası yerinde heyet ile birlikte fabrika üretim tanıtımını yaptılar.

İşbirliği protokolü ile nitelikli eleman yetiştirmek amaçlanarak öğrencilerin stajlarda inovatif fikirlerinin değerlendirilmesine yönelik projelere dahil edilmesiyle öğrencilerin staj yaptıkları dönemde proje içerisinde yer alarak tecrübe kazanabilmeleri sağlanırken mezun olduktan sonra istihdam olanaklarından yararlanabilmeleri, bununla birlikte İşletme bünyesinde stajyer öğrencilere verilecek eğitimlerle bizzat uygulama yapması, beceri ve deneyimlerini güçlendirmesi sağlanarak sanayi kültürü içerisinde yetişip sektörde çalışmalarının özendirilmesi hedeflendi. 

 E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil