CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da Sevgi Evlerinde kalan çocukların fotoğraflarının basına servis edilmesine sert tepki gösterdi. Bülbül, “Balık baştan kokar misali, 23 Nisan’da önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şimdi de Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü çocukları ifşa etti. Herkesten çok çocukların korunup, kollaması gereken Bakanlıkta skandalların ardı arkası kesilmiyor” dedi.
CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Aydın’da devlet korumasında olan Sevgi Evlerindeki çocukların “Çocuklar Caminin Huzur İkliminde Buluşuyor” projesi kapsamında öğle namazına götürüldükten sonra, fotoğraflarının basına servis edilmesine sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Bülbül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan’da koltuğunu devrettiği, kimliği ve fotoğrafı gizli tutulması gereken 10 yaşında, devletin koruması altındaki bir çocukla birlikte kameralara poz verdiğini hatırlattı.
Bülbül, “Bakan Yanık’ın neden olduğu skandalın benzeri Aydın’da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan’ın da olduğu etkinlikte yaşandı. İl Müdürü, koruma altındaki çocukları ifşa ederek güvenliklerini ve psikolojilerini tehlikeye atmıştır. Konumu gereği o çocuğu herkesten daha çok koruması gerekirken, bütün hukuki ve etik kuralları ihlal etmiştir. Tam anlamıyla balık baştan kokar hikayesi” dedi.
CHP’li Bülbül sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar AKP iktidarında şiddetin ve ihmalin odağı haline geldi. ‘Çocuğun üstün yararı ilkesi’ yerine AKP’nin üstün yararı gözetiliyor. Sevgi evlerindeki çocukların bilgilerinin gizli tutulması keyfi değildir. Bu hem Anayasa ile hem de Çocuk Koruma Kanunu ile hüküm altına alınmış, çocuğun korunması ve üstün yararı için bir zorunluluktur. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü kanunları çiğnemiş ve çocuklar tüm cami cemaatine ve basına ifşa etmiştir. Yaptığı suçtur. İl Müdürü derhal görevden alınmalı ve idari soruşturma başlatılmalıdır.”
EHA